Julserien etapp 1 (2018-12-02)
Típus: Tävling
Térkép/terület: Tjurlången
Rendező: Arboga OK
Versenyforma: 5,25 km (Bana 2)
Táv: 8.3 km
Idő: 84:02
Det var längesedan sist, Helg utan Älg, även O-träning behövs. Det här var faktiskt ett område jag inte orienterat i förut.

Tyvärr har inte kartor och banor lagts ut i Livelox så jag har snott förra årets karta på nätet. Banpåtrycket stämmer alltså inte med min bana. Jag har ringat in mina kontrollpunkter i Paint.

K1-K2 sakta och säkert, bra koll. K1 från stakethörn, K2 på riktning från stenen vid vägen.

K3 blev typisk för den här dagen. Mitt planerade vägval blev något helt annat. Orsaken var dålig självdisciplin och nonchalans. Planen var att gå O om höjden och komma ut vid släpstigen, ta hjälp av den i kontrolltagningen. Istället tog jag en fint stråk upp på höjden. Väl uppe gick det inte fort. Kontrolltagningen gick bra i alla fall, grov riktning mot träsket från stenen.

K4 jag tog mig ut till vägen, planerade att runda S om träsk och rätt över grusgropen (det var vad jag trodde jag skulle möta). Strax söder om vägen tornar en brant lerhög upp sig. Två steg gav platådojor i höjd 29. Det fanns inte på kartan men jag kanske borde litat på min syn och tagit ett annat vägval. Jag fick gira V och försöka ta mig ur och bort ifrån leran. Det blev lite förvirrat när jag kom upp i slänten, många crosstråk att hålla reda på. Jag sprang ner till träskkanten för att läsa in mig. På vägen tillbaka upp ser jag skärmen uppe vid stenen på långt håll.

K5 ganska less på dålig framkomlighet tog jag stigen runt höjden till hygget. Var försiktig på hygget men lyckas ändå komma lite snett i kontrolltagningen, en annan löpare röjde skärmen.

K6 en intressant sträcka. Jag utförde precis som K3. Planen var att gå O mellan hyggena och sedan fortsätta på stig. Istället rundade jag båda hyggena på S-sidan. Lärdomen är att om jag ska runda något måste jag hålla jävligt bra koll på föremålet. Den tänkta vägen in mot kontrollen var väldigt tydlig men jag lyckas ändå gå förbi kontrollen utan att se den.

K7 här fick jag häng av bättre orienterare. Tyvärr var de inte så bra på just den här kontrollen. Att man inte ska kunna lite på någon!

K8-K9 här hade jag relativt bra splits, till K8 följde jag träsket och gick sedan N, K9 vara bara sakta och säkert.

K10 här tog jag ut riktningen och skapade mig en bild av hur det skulle se ut när jag närmade mig och hur jag då skulle agera. Jag skulle ha en rejäl höjd i N och jag skulle in i fickan. Det fungerade bra.

K11 Jag springer runt! Här hade jag flax i kontrolltagningen, förhoppningen var att jag skulle kunna springa mot ett stråk och enkelt få den men det hittade jag inte. Jag kom ändå in rätt och upp på höjden. Om jag haft bättre koll på detaljerna innan kunde jag tagit fasta på "gropen" strax S om kontrollen. Runtvägvalet gav i alla fall en relativt bra split.

K12 ganska försiktigt och oplanerat men man hade god sikt.

K13 parallellfelade, när jag kom till stigkors trodde jag att det var det som är SV om kontrollen. Att andra detaljer inte alls stämde var inget jag hade koll på. När husen i O tog slut fattade jag misstaget. Avslutar detta oinspirerat.

K14-M fick bra häng efter bostadskvarteret.

Det var väldigt skönt och roligt att komma ut i skogen. O-insatsen var inget vidare men kroppen kändes ok.
Hozzászólások mutatása (0)
 
Julserien etapp 1 (2018-12-02)