Betlehem sprint (2015-12-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Betlehems stad
Land: Israel
Distans: 2,7 km
Sträcka: 4.54 km
Tid: 35:56
Började rätt illa. Till K1 tog jag av okänd anledning det norra vägvalet så redan vid första kontrollen kom han som startat en halv minut efter mig ikapp, han hade valt den södra vägen. Fullt av folk och smala gränder. Mot K2, förvirrad av gator åt alla håll, fick ta ut väderstrecken med kompassen. Tittade efter självmordsbombare, men nej, de flesta såg snälla ut. Kontrollen ligger där den ska. Mot K3. Passerar födelsekyrkan och tycker det känns absurt. Utanför håller man på att bygga upp julgranen inför advents- och julfirandet. In i gränderna. Folk hejar och säger till mig "Turn right, turn right" så jag svänger höger. Fina gränder och kontrollen ligger där jag tänkt mig.
Mot K4 är det bara att räkna avtagsvägar. Framme vid kontrollen får man gena över en sophög (routen på kartan är missvisande, jag missade inte).
Till K5 gör jag jubelfel i vägval. Kommer in bland basargatorna som är fyllda av stånd, människor och bilar. Omöjligt att springa. Trångt som tusan och den korta sträckan tar oändlig tid. Hittar ingen kontroll där den ska vara. Springer upp och ned för trapporna och hittar den till slut mycket diskret placerad bakom ett räcke (kontrollen består av vit-orange snitsel med stämpel).
Springer för långt till K6 och kommer till vägkorsningen. Blir hinner med en stunds förvirring innan jag fattar. Kontrollen ligger inte i en liten park utan i en väldigt sunkig sophög. Där får jag stämpla två gånger eftersom några från grannskapet vill fotografera mig - jag ler på kortet.
K7-9 inga problem. K10 är svår. Får inte ihop definitionen med verkligheten. Men, går man in i viadukten så sitter den där, förlorat ytterligare tid. Bara att sätta fart uppför trapporna igen. Nu rejält trött av stigningen. Vid K11 är jag återigen fatt han som startade 30 sekunder efter mig. Kontrollen är inte där den ska och vi är fler som letar. Nej, den är borta. Vi beslutar oss strunta i den och tar sällskap till K12-13-mål.
En lätt bana. Kul att springa i en annorlunda miljö. En stad som är full av historia och hjälpsamma människor.
Visa kommentarer (0)
 
Betlehem sprint (2015-12-11) Betlehem sprint (2015-12-11)