Kinnekullesprinten etapp 2 (2024-06-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Axvall
Arrangör: Istrums SK/OK Klyftamo
Distans: 2,8 km (H45)
Sträcka: 3.55 km
Tid: 15:25
När jag la ihop terrängbeskrivningen, viss lokalkännedom samt tidigare erfarenheter från de här arrangemangen fick jag fram att den här etappen skulle bli löpvänlig och därmed passa mig bra.

K1
Jag hittade rätt på kartan direkt, händer väldigt väldigt sällan. Kör vänster.

K2
Såg S-alternativet och tog det, kollade inte på något annat. När jag kollat vad de andra gjorde är det klart att norrvägen var 70 meter kortare och jag hade kunnat spara 15-20 sekunder.

K3-K7
Jag hinner med att läsa och ligger steget före, hittar flytet. Det finns inga vägval och inga fällor att tala om heller. Placering 5.

K8-K9
Kanske var det trötthet? Jag tvekar lite, trots att jag läst in att jag ska fortsätta runt. Det är inte riktigt samma bett till nian och inte genar jag heller. Tajt i listan var det, tappar till plats 9.

K10-12
I farten hann jag inte se om högervägvalet skulle funka till tian så jag körde vänster. Det skiljde 40-50 meter. Enligt plan hann jag se om högervägvalet funkade till elvan, check. Tolvan kom tidigt efter vägpassagen men jag var tillräckligt med för att stanna och stämpla. Placering 10.

K13-K17
Nu släppte jag på, sträckan var lång men inget att välja på. Såg fjorton på vägen och kunde säkert vända tillbaka. Efter den snett ut höger, tillbaka. Sexton, tillbaka till inloppet, in på sydsidan. Fortsätt runt till sjutton, ser den mellan träden. Placering 8.

K18-M
Rundade lillhuset på fel sida, samma 19 som sist men jag gör ändå ett stämplingsstopp vid en kontroll i början av parkeringen, samma avslutning som sist. Tajt var ordet, på dessa smågrejer tappar jag två till 10 i mål.

En bra insats. Misstagen var små även för att vara sprint. Placeringen var bra, att jag tappade några i vissa delar och på slutet är inte hela världen.

Nu känner jag mig pepp inför nästa sprinthelg.
Visa kommentarer (0)
 
Kinnekullesprinten etapp 2 (2024-06-08)