Park Tour Värmland #2 etapp 1 (2024-05-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bruket, Degerfors
Arrangör: Degerfors OK
Distans: 1,7 km (Lång svår)
Sträcka: 3.25 km
Tid: 19:11
Efter City cup i förra veckan började jag smida planer om en rejäl men kort sprintsäsong. Park Tour i Degerfors och Karlstad, DM i Örebro, mer Park i Karlskoga och som avslutning en helg i Helsingborg. Tänk vad ett bra hänglopp kan göra med en löpare!

På förhand visste vi att det skulle finnas flera, endast på kartan markerade, förbjudna passager. Det var likadant i Kristinehamn förra året.

K1
Tacksam start

K2
S-kurva och in på gården (Fritids).

K3
Rundar stort, känns rätt även efteråt

K4
Omständigt men det fanns inget alternativ

K5
Jag har hunnit planera att runda på V-sidan men ser sedan att det finns en tidigare passage. Kanske kände jag att kontrollen kom lite väl fort? Men det här regelbrottet passerade mig obemärkt förbi under loppet. Jag återkommer till det senare.

K6
Ser att jag får ta en tajt kurva och gör så.

K7
Behåller kursen och rundar. Bågar runt en stenkant, tänk om den är opasserbar på kartan?

K8
Ser att utsida O funkar och kör.

K9
Har sett den påbjudna passagen och vänder direkt åter samma väg, inga problem med kontrolltagningen.

K10
Kortis men hinner se Egefalk på utsidan av första huslängan, gött tänker jag, snart ikapp. Den tanken skulle jag komma att får äta upp å det suraste.

K11
Först blev jag ställd, hur ska jag ta mig fram? Aha, runda husen! Väl framme var spåren från tidgare löpare tydliga. Jag rundar första byggnaden och kommer fram till nästa men tvärvänder tillbaka, jag minns inte varför men det är nog här det börjar gå fel i huvudet. Jag börjar läsa till K12 istället, det är den som är längst norrut. På väg tillbaka börjar känslan poppa upp, att något inte stämmer. Har det gått lite väl fort det här? Har jag varit vid K11? Nej, jag tror inte det, nio och tio ja men elvan? Jaja, tar K13 och kollar om det känns bekant åt elvan till, det gör det inte och jag springer dit och stämplar. Det visade sig var ett korrekt beslut men bomtiden blev tre minuter, förödande i sprint.

K12
I förvirringen rundade jag även den första byggnaden. Ännu lite mer bomtid.

K13-M
Inga problem, löpte på men det kändes inte lika inspirerat längre, lurad och bortgjord som jag var.

När jag hemma lägger ut spåret blir jag först lite nöjd med att jag faktiskt gjorde rätt som vände tillbaka till elvan men sedan ser jag att jag genat till K5. Inget av det andra spelade då någon roll längre, diskad. Det är lite fascinerande att det går så himla snabbt i huvudet. Ett vägvalsbeslut var taget, ett som varit godkänt, men så ser jag en annan möjlighet och har inget kvar i huvudet om varför jag tidigare bestämde att göra på ett visst sätt.

Jag rapporterade mitt brott till tävlingsledaren efter loppet men det har inte justerats i Winsplits. Det spelar heller ingen större roll då jag inte kom att springa tillräckligt många deltävlingar för att vara med på riktigt i tourfinalen.
Visa kommentarer (0)
 
Park Tour Värmland #2 etapp 1 (2024-05-22)