Poängtävling 1 (2024-05-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norabygden, Stora Mon
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,85 km (Bana 2)
Sträcka: 5.71 km
Tid: 60:27
Premiär för sommarserien, poängtävlingarna i Milans regi.

K1
Jag fortsatte lite längre N och vek tvärt V, ville nå sankmarken och följa kanten bort. Får med mig det gula och kliver upp, följer V och får den. Bra start.

K2
Går grovt V, tänker att jag kan korrigera i ledningsgatan vid behov. Ser att jag borde komma ut vid stolpar och det gör jag. Rundar N för löpbarheten är bäst där. Rundar även höjden N och följer runt och ner i blötsänkan.

K3
Tar ut en kurs och försöker följa. På vägen ser jag att det ska vara en stor sten och där ser jag en men ingen skärm. Det var en dubbel så fortsätt lite till.

K4
Går grovt N, jag ska ju upp. När jag når det gula styr jag ut O för då kan jag komma ut rätt på. Ute på flacken spanar jag och ser stenen. Detta blev min bästa split. Varför då, kände mig inte snabb, den ser inte särskilt svår ut heller?

K5
Tog ut en kurs men prioriterade löpbarhet ut. Dråpligt att jag då blir hängande ner för en brant i ledningsgatan. Stigar lite, har även fått en rygg. Ser att stolpen ligger på strecket och kan då återuppta kursen. Den satt lite längre upp än vad vi trodde. En löpare framöver bommade men ledde oss rätt.

K6
Gick grovt O, ser huset och ute på hygget kan jag läsa av var min brant borde sitta.

K7
Jag går ut O och har för avsikt att runda S. Stenarna kommer dock inte förrän längre upp och jag tänker att det nog ska gå att klättra igenom. Ute på det gula får jag sällskap. Jag vill tro att vi ska fortsätta, vi ska ju passera vitt (skogsparti) innan sista gula där vår brant sitter. En ungdom glider förbi och jag tänker (och säger) att ryggen kanske har koll. Ungdomen ledde oss rätt.

K8
Ryggen fortsatte på strecket medan jag gick brantare ner till stigen. Ryggen lämnade stig vid N-punkten, då hängde jag en elitman lite till men lämnade då kartläsningen för mycket. Jag har stenarna på höger som en bra grej att följa, istället söker jag något kuperat som kan hålla en brant men det visade sig vara det gula S om kontrollen. Här tappade jag drygt två minuter. Strax innan stämpling hörde jag min fru lockropa.

K9
Jag vill hålla undan och drar iväg. Runda eller inte, inte. Över det gula och följ tarmen som går ner på V-sidan. Förbi stenarna och sedan ser jag en annan löpare framför och kan använda den informationen för att komma rätt.

K10
Jag har en kurs och jagar (snarare känner mig jagad) på. Passerar diket och kommer sedan in i det tätare. Fattade att det var beståndsgränen utan letade efter något grönt på kartan. Karin smiter förbi, stämplar men säger att den sitter en bit bak.

K11
Jag har Karins rygg hela vägen, det blev min näst bästa split. Jag hade ganska bra koll själv.

K12
Jag försöker hålla S, Karin ligger V om mig men jag tycker ändå att jag är för mycket V. Jag spanar och hoppas se den, annars får jag väl studsa på stigen. Den här gången var riktningen med mig och jag kommer rätt på, stämplar strax före Karin.

K13
Ner till stigen, lämna i stigklykan. Försöker använda bäcken och lyckas komma över och ut i tarmen på rätt ställe, fortfarande före Karin.

M
Försöker säkra upp genom att gå ut V och sedan S. Ute på stigen ser jag skärmen och fattar sedan att det jag trodde var meridian var en ledning. Uppsäkring hade inte behövts. Karin i mål strax efter men fyra minuter snabbare då hon startade efter mig.

Skötte mig lite bättre idag. Bommen som kom var inte så stor. Fin kväll för oss och myggen.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 1 (2024-05-21)