Stockholm City Cup #1 (2024-05-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Reimersholme
Arrangör: OK Södertörn/Sundbybergs IK
Distans: 2,27 km (H45)
Sträcka: 2.98 km
Tid: 17:39
Jag såg i startlistan vad jag hade bakom mig, 15 och 30 sek. Två starka kort som kommer att komma ikapp mig ganska snart. Jag kommer känna igen åtminstone en, vad gör jag då? Följa eller avvika, hänga eller inte?

För första gången på några veckor kände jag mig ganska pigg och lätt i kroppen på uppvärmningen.

K1
Lite småtrångt, läste karta istället för att öka, såg att jag kunde vika av direkt efter huset och gör så. Jag hade inte noterat att det var trappa i slänten och tvekade lite.

K2
Trångt ut, därför väg upp, har koll på vart jag ska.

K3
I vändningen tycker jag mig se den närmast bakom. Springer grässlänt ner och ligger ett steg för långt fram i läsningen och drar vänster. Då smet båda förbi. Jag hängde på.

K4-K12
Jag är tvåa, trea i ett tåg efter Ravinen. Kanske var det fler bakom i början? Jag försöker hålla koll så gott det går i farten. Jag såg aldrig den förbjudna passagen, upp på väg till K7 men kanske var det där jag upplevde att Ravinen tvekade lite? Innan K11 bommade eller fastnade Ravinen lite och vi kom ikapp, jag var nu tvåa i tåget. Den positionen tappade jag när jag försökte vara smart vid K12. Här peakade min placering, 9a.

K13
Nu drogs det ut och jag tappade Ravinen. Jag är beredd att ta hand om mig själv men han nästbakom ser jag svinga sig över staketet. Jag kollar med lupp, dubbelstreck, ha! Jag tar trappan och rundar duktigt. Strax efter målgång kollade jag upp detta igen och ser då att det var enkelstreck. Alltid har jag fel, bommade 20 sek och tappar tre placeringar.

K14
Tvekar men ser sedan att jag får passera uppåt och visst är det upptrampat i slänten. Jag hinner läsa och vill nog först hålla mig på vägar stigar ner men det är så upptrampat och eventuella branter är passerbara.

K15
Runda! Det är lätt kontrolltagning..

K16
..hinner se att den sitter nära men blir ändå lite förvånad när jag ser den direkt efter hörnet.

K17
Inte långt kvar nu, ner. Trodde att det ändå skulle gå snabbare att zickzacka ner men jag borde rundat även här.

K18-M
Löpning.

En fantastisk placering och bra tid, mycket tack vare att jag hängde med i tåget efter Ravinen. Det var tacksamt att ha gubbskala på sprint. Det gladde mycket att benen var med mig, att jag utan större problem orkade följa.

Fin kväll, trevlig AR efteråt.
Visa kommentarer (0)
 
Stockholm City Cup #1 (2024-05-15)