Närkekvartetten dag 1 (2024-05-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skrikarboda, Blankhult, Örebro
Arrangör: Almby IK / Garphyttans IF / Hagaby GoIF Örebro / K
Distans: 4,02 km (H45)
Sträcka: 5.75 km
Tid: 60:57
Efterlängtad lokal tävling, Swedish League dessutom. Det brukar innebära hög kvalitet på det mesta.

K1
Riktningen är rakt V. Håll koll på avstämningspunkterna, blötfåran, högsta höjd, höjderna på flacken, fortsätt V, rejäl blötsänka som uppfångare. Bra genomfört.

K2
Tar ut en kurs och försöker hålla. Ser en skärm därnere och springer dit, det var inte min, nu då? Ta det lugnt och fortsätt, den sitter längre fram.

K3
Kurs N, sök dig mot brantkanten.

K4
Fortsätt ut N mot stigen, vik av i kröken och fortsätt ut på udden. Jag är försiktigt spanande och blir förbisprungen och vägledd av någon med bättre koll (och fart).

K5-K6
Jag vill ut i stora sankmarken och ta mig över mellan pölarna. När jag kommer ut ser jag en pöl och girar S, kollar N och det verkar rimligt men jag kollar inte S och det är rimligt däråt också. Det är ren flax att det sitter en kontroll däruppe som dessutom är min. Tack vare K6 kan jag studsa fram och tillbaka. Det fanns många grejer som kunde räddat mig här. Att sankmarken var så gul där jag sprang över till exempel.

K7
Kurs rakt S. Först blöta, högsta höjd, gul brantkant, blötsänka sedan sitter den i nästa.

K8
En annan löpare stämplade precis när jag var på väg ut. Nu ska jag hålla undan! Håller V, det är snabblöpt, när stigen kommer är det dags att agera. Den dröjer och det är lika bra att gå upp någon kurva och där sitter skärm vid sten. Var är jag nu då? Det finns ingen sten innan stigen. Kan jag verkligen ha passerat den utan att märka det? Kollar in en annan skärm i N, är nere vid diket i V och där bestämmer jag mig för att ta mig tillbaka till K7..men jag hittar minigöl med sten. Kan det stämma, jag ser fortfarande inte stigen som ska gå precis bredvid. Måste lita på detta, tar mig tillbaka och upp och får den direkt. Jag sprang alltså över stigen utan att notera det och allt fallerade. Jag borde kunnat läsa in mig på stenkontrollen, som så ofta förr var jag för låst i annan information eller brist på. Det blev 10 min bom, sju hade kunnat sparas om jag läst in mig på stenen.

K9-K10
Jag vill ner V och över det blöta och sedan följa S till min höjd på udden. Jag hittar en stig S som tar mig upp längs höjden, den är med på kartan. Där sitter en skärm vid en sten. Där fanns en fin sänka ner SO till min skärm men det hade jag inte koll på då. Jag borde haft koll på stenen och agerat på det. Kanske ville jag inte tro att jag kommit så långt S redan? Vägen ner är längre än vad jag tänkt mig och varningsklockorna börjar ringa. Gör en gir O som räddar mig till K10, K9 fram och tillbaka. De här kontrollerna 8 och 9 var inte svårare än något tidigare på rundan, det är bara min förmåga som sviktar.

K11
Över höjd, över stig, upp över kanten och sedan S. Jobbigt men svårare behöver det inte vara.

K12
Tar ut en kurs och flyter över det flacka, strax innan diket ser jag skärmen.

K13-M
Löpning, Karin står och hejar vilket kräver en extra ansträngning uppför.

Tjugo minuters bomtid på en medel är svagt. Flera kontroller går bra men sedan slås O-förmågan av.

Fin terräng var det.
Visa kommentarer (0)
 
Närkekvartetten dag 1 (2024-05-09)