IFK Lidingö medeldistans (2024-05-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Långängen, Lidingö
Arrangör: IFK Lidingö SOK
Distans: 2,85 km (H45)
Sträcka: 3.38 km
Tid: 31:43
En förkortad medel serverades under vårsolen. Enligt mina källor fanns det ett annat område påtänkt men det sket sig i sent skede. Då blev det såhär. Bra räddat!

Någon frågade om jag sprungit på kartan tidigare men det hade jag inte kollat. Nu har jag det, Natt-KM 2014 använde samma område, och lite till. Året efter gick det en medel här men det var söder om dagens utsnitt.

Jag ville hitta den lugna metodiska melodin, inget stressande i huvet tack.

K1-K2
Jag är dålig på att runda om jag inte har supersäkra grejer att jobba med, alltså rakt över höjden. På vägen ner ser jag det öppna..eller? Nej det måste vara trasslet innan, fortsätt över stigen. Chansar höger utan att tänka och hittar K2. Letar lätt upp K1 och rusar sedan tillbaka till K2. Det var inte så här jag skulle göra, lite kartläsning och sans och allt hade varit solklart.

K3
Går S och söker mig högre upp efter ett tag, skärmen var faktiskt lite dold av barrväxt.

K4
Försöker hålla rakt V, saktar in när det sluttar ner. Jag går ner därifrån jag ser löpare komma upp och visst sitter den där.

K5
En annan löpare går upp strax efter masten, jag fortsatte lite till. Var inte beredd att en stig skulle passeras men när jag rett ut det kunde jag komma rätt.

K6
Går ut V och styr undan branthörnet N, fortsätter V och ser var löparna flockas.

K7
Vill säkra upp med den långsmala höjden i N och lyckas med det även om jag fick god hjälp av andra löpare.

K8
Försöker hålla grovt N. Känner att jag styr ut O. På väg ner försöker jag spana ordentligt och ser en skärm längre ner. Kollar ännu längre ner och får fram att det måste vara K9. Fortsätter V och fångas upp av branterna, kollar ner igen och får nu fram att det var K8 jag såg. Tappade två minuter på detta.

K9
Sprang mot tåget, de äldre verkade ha den omvända sträckan.

K10
Tungt uppför, tänkte att jag gör fel som går, banan är så kort att jag borde kötta på hela vägen. Efter sankmarken kan jag följa andra löpare in.

K11
Tog ut en kurs men ska ju egentligen bara skråa och hålla mig nedanför brantkanten. Jag var tillräckligt med för att kliva upp en nivå när det var dags för min sten.

K12
Tog en grov kurs och ser stenen, fortsätter tryggt och ser vart alla andra tar vägen.

K13
Tog ut en kurs och höll utkik efter stigen, den skulle kunna hjälpa mig ända fram. Det blev några steg på den innan krönet med min punkthöjd.

K14
Dags att byta höjdparti. Ner ner och S. Följer en rygg in på stig och upp, andra löpare röjer riktningen.

K15
Tåglöpning, antar att de andra ska till samma nästsista och riktningen stämmer.

K16-M
Löpning

En härlig runda en härlig vårdag. Helt ok O.
Visa kommentarer (0)
 
IFK Lidingö medeldistans (2024-05-01)