Järladubbeln dag 1 (2024-04-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackareservatet-Erstavik
Arrangör: Järla Orientering
Distans: 7,28 km (H45)
Sträcka: 10.85 km
Tid: 99:11
Kul med långdistans igen!

K1
Över sankmarken och upp på kanten, följ till stämpling.Tacksam start.

K2
Jag tappar kursen i det kalla vattnet, väljer nog den rutt som verkar säkrast och grundast. Tar mig upp på höjd och tror att jag är ovanför branten. Väldigt osäker, vänder tillbaka mot det blöta men hinner se den.

K3
Självklart ska jag springa runt..men kanske gena lite. Lämnar vägen strax innan ledningsgatan och försöker hålla mig parallellt med den. Ser en skärm snett inåt bakåt men är jagstark nog för att inte springa dit. Den sitter ju i sluttning och vid fel karttecken.

K4
Hade redan bestämt mig, det blir väglöpning även här. Jag hade inte riktigt bestämt hur lång på väg det skulle bli. I farten föll jag för att gå upp precis efter ängen. Är försiktig från det gula, spanar efter stenarna som tillsist avslöjar sig.

K5
Försiktigt med riktning i ryggen.

K6
Går grovt N men tillåter att dra lite O. Klart vanskligt men det kändes inte så illa. Ser skärmen en bit bort och blir lite förvånad över hur snett jag kommit.

K7
Går mot brantkanten och följer den, går ner när tillfälle bjuds. Försöker hålla kursen men har inte koll på hur rätt jag är. Stannar till i flödet mellan övre och lägre sankmark och tycker att det stämmer, kliver upp lite och ser den.

K8
Den här hade jag kollat in på vägen ut. Utmaningen låg i att först dricka och sedan komma ihåg stämplingen en bit fram.

K9
Jag vill lämna i söderkröken och gå över höjden rakt över kurvorna. Istället trycker branterna mig V. På andra sidan trycker branterna med SO. Enligt mina beräkningar kommer jag ner O om kontrollen och fortsätter därför V. Hittar en del andra skärmar. Jag ser sedan T i verkligheten och på kartan och kan styra rätt. Det borde jag fått in tidigare såklart. 5 min bomtid, trist, hade skött mig bra hittills.

K10
Tog ut en kurs men kände mig stressad. Ser att jag drar för mycket N och kompenserar lite. Sedan inser jag att höjden ska följas västerut. Jag minns inte riktig vad jag såg och i vilken ordning. Kanske den tidiga sankmarken? Sedan kom jag ut på stigen. Från den ser jag den tydliga sankmarken men vilken trodde jag det var på kartan? Det var inte den öppna i alla fall. En teori är jag läste till K11 i det första läget. I ett annat var jag säker på att stigen var den som går vid siffrorna 10. Efter ett attackförsök vill jag verifiera min stig genom att gå N till den större. Jag stannar högt och ser den längre ner. Ok men då stämmer det ju tänker jag. Väl tillbaka tror jag att jag är på stigen vid 10 och gör en ny attack S. Där nere får jag ihop det, det finns ett öppet träsk utmed stigen. Tar mig upp och följer den bort till stämpling. Här stekte jag slutligt loppet. Så jävla deppigt.

K11
Följer stigen till högsta gulhöjd och tar mig ner, blir förvånad över hur snett jag kom fram.

K12
Håller en kurs upp.

K13
Följer otydliga stigen till den tydliga. Viker av vid höjden efter kröken och har nog en rygg sista biten in..

K14
..för här hade jag rygg hela vägen. Jag höll koll på det grova, bara ifall.

K15
Följer höjden, passerar ledningen, stigen och söker mig sedan till rätt del av höjden.

K16
Forcera det gröna och sedan över det blöta och upp.

K17-M
Löpning.

Winsplits säger att jag bommade 26 minuter. Det är för mycket. Så svårt var det inte..tror jag. Hoppas och behöver revansch imorgon.

Dagens höjdpunkter blir istället de rika doserna av Sundeby sisters. Det kändes som att jag såg dom under hela loppet men det blev fyra gånger A och två gånger M om jag räknat rätt.
Visa kommentarer (0)
 
Järladubbeln dag 1 (2024-04-27)