Boforsloppet (2024-04-20)
Kategori: Tävling
Karta/område: Knutsbol, Degerfors
Arrangör: Degerfors OK/OK Djerf
Distans: 7 km (H45)
Sträcka: 8.77 km
Tid: 97:19
Det hade utlovats en riktigt tung terräng. Högt jobbigt ris i och utanför sankmarkerna. Vi var sugna på en strapats och tyckte det passade bra. Friskt och klart vårväder var det. Sedan igår visste jag att sankmarkerna var blöt och riktigt kalla. I solen på TC var det riktigt gött.

K1
Jag ville hitta den lugna och sansade metodiken som jag fick fram vid några tillfällen igår. Istället för att lämna direkt vid startpunkten fortsatte jag till slutet av vändplanen. Tanken var att därifrån gå O och försöka läsa mig rätt längs vägen. Ledningsgatan fanns som uppfångare vid behov. Jag räknar diken och försöker hålla koll på det blöta. När jag anar ledningsgatan blir jag mer försiktig, då ser jag att det är många som snurrar här. Fortsätter lite till och blir stående. Kollar åt sidan och ser en blå löpare som står vid en skärm. Dit, min!

K2
Tar ut en kurs och klampar på. Efter sankmarken är jag vaksam, tycker mig se höjden precis V om min punkthöjd. Jo den satt där.

K3
Tar ut en ny kurs. Hoppas hålla koll på sankmarker och höjder, kanske kommer jag på stigen? De gula sankmarkerna var tveksamma, tyckte det fanns ett glest trädbestånd och kände mig inte säker. Allt annat stämde väl och när stigen väl kom var det väntat. Jag följde den lite och genade N och tog den på snäv vinkel.

K4
Ska bara gå V. Över höjden tycker jag att det finns en bit kvar S om mig och jag borde således komma ut N om kontrollen. Över höjden borde jag nog korrigerat min position S. Väl över blir jag osäker, allt verkar grönt. Jag anar en höjd I N och tror det är min. Hittar ingen annan på kartan, var är jag? Vänder tillbaka och andra löpare samt två älgar dyker upp. Älgarna var på väg ut, bort men löparna kunde jag hänga till skärmen. Inte nog med detta viltskådande, strax innan parkeringen tog sig ett gäng på ca 20 hjortar över vägen, eftertruppen som inte tog sig över var ca 10 individer stor. Bomtiden på kontrollen blev åtminstone 3 minuter.

K5
Hängde de andra, hade kolla på grova riktningen.

K6
Oh la la, långsträcka. Tog ut en kurs och tänkte att jag får korrigera i ledningsgatan vid behov. Det var jobbigt men ändå ok. Jag kom ikapp några av gubbarna från K5 vilket kändes bra. Över ledningsgatan blev jag osäker på vilka stolpar jag såg. Fortsätter lite tveksamt..då drar några av snabbgubbarna förbi och jag kan tryggt hänga sista biten in.

K7
Jag ville inte hänga längre utan drog SO till vägen. Följde stigen S och hade då rätt riktning med mig. Jag ser en av snabbgubbarna på väg ut och jag kan använda den informationen för att komma rätt det sista.

K8
Jag tog ut en kompasskurs och försökte hålla den. Såg storstenarna och försökte sedan strunta i stenarna, de var sjukt många. Kurvorna känns rätt och när jag ser en klassmotståndare och senare skärmen blir jag inte förvånad.

K9
Långsträcka de luxe. Långt och jobbigt. Jag siktar grovt V mot vägen, för kortast möjlig sträcka i det jobbiga. Prioritera löpbarhet om det ges möjlighet. Strax innan kraftledningen kommer jag på en tydlig stig och det visar sig vara den som går ut till vägen. Stig och väg till precis efter det gula. Där viker jag S på stigen, girar V mot T vid höjden. Efter diket kan jag styra upp till kolbotten som har en skärm och vidare till min kontroll.

K10
På väg ut möter jag en klassmotståndare som brukar vara vass. Jag räknar med att bli ompsrungen innan stämpling. Mycket riktigt, han stämplar precis före mig.

K11
Jag tänker hänga den här. Han verkar försöka vilja hålla sig i det vita, tvekar lite i det gröna. Nu gillar jag riktningen men terrängen är för jävlig, vad ska vi här o göra? Vi +1 blir stående i en oas med all jävelskap runt omkring. De tolkar det som att vi är N om kontrollen, drar således S. De verkar inte hitta något och jag ifrågasätter deras kompetens. Drar ut till vägen och gör ett nytt försök. HIttar oasen igen och fattar då att det är vit ö med gröna beståndsstreck runt omkring. Tar ut en kurs mot min sten. Väl igenom det gröna blir jag stående med massor av stenar framför mig. Ingen skärm, inga andra löpare. Kollar deffen, sten 1m. Kollar kartan, två stenar i området. Kollar runt omkring, massor med stenar i den storleken. Efter att ha kollat de flesta ser jag en skärm vid en.

K12
Normalt sett springer jag ut till vägen. Nu såg jag inget säkert avtag utan gick på nålen istället. Det var stenigt, jävligt och drygt men rätt kom jag.

K13
Jag stigar, följer det gröna och hittar in i den vita filen. Kommer igenom precis vid stenen.

K14
Löpning.

Det blev en rejäl genomkörare, en strapats. Jag gillade banan ända tills slutet. Att tvingas ut i det gröna helvetet kändes onödigt efter allt slit i mossar och högt ris. Kanske är jag mest bitter över att jag bommade bort mig?
Visa kommentarer (0)
 
Boforsloppet (2024-04-20)