Bohuslunken (2024-03-31)
Kategori: Tävling
Karta/område: Herrestadsfjället, Uddevalla
Arrangör: Uddevalla OK
Distans: 4,07 km (H45)
Sträcka: 5.5 km
Tid: 63:06
Vi är åter på fjället. Det här är tredje gången vi besöker. Den här gången på ett nytt utsnitt av terränglådan. Det jag minns från tidigare besök är alienträsken. Flera av sankmarkerna har alienäggstora grästuvor i sig, svårlöpta.

K1
Ta det lugnt nu. På kartan frestar jag att fortsätta N över hygget men jag dras med uppåt och V. Jag inser att jag kan styra mot min höjd och följa dess riktning fram till skärmen. En bra lösning jag önskar jag sett själv från början.

K2
Usch är första känslan men när jag kan styra över den tydliga sankmarken och sedan fortsätta upp och fram är det inte så illa.

K3
Bara svaga minnen av den här, går nog grovt N och försöker styra efter gulhöjden.

K4
Tar mig över höjderna tills jag ser blötsänkan, styr sedan upp i sänkan med min brant.

K5
Den här ser svårare ut, tar mig iväg med en kompasskurs. Jag har svårt att känna av hur långt ner jag ska. Blir stående men tar mig ner en nivå till, där sitter en skärm vid något som kan vara en brant men det visade sig vara min sten.

K6
Den här såg ännu svårare ut. Jag följer en annan löpare ut och fattar att hon tänker följa höjden SV. Så kan jag också göra, till och med passera K2 för att säkra upp. Snabbt över vägen för där fanns en massa folk på väg till start. Strax blandar jag ihop korten, jag vill följa kanten och sedan hitta en passage över det blöta. I praktiken följer jag brantkanten och väntar på att den ska ta slut för att sedan passera det blöta. När brantkanten tar slut är det blöta alldeles för brett. Var är jag nu? Jag tar mig över i alla fall och drar S men förstår inte varför, kanske lade jag ihop delar av pusslet utan att förstå helheten. Jag är nära kontrollen när jag känner att ett omtag behövs. Jag vänder tillbaka och känner igen mig. Nu får jag en bättre överblick över den större sankmarken och lokaliserar även den tydliga brantkanten. Vänder tillbaka igen och styr rätt. Fyra minuter förlorade.

K7
Tar mig över träsket och går grovt NV mot brantkanten. Jag tar mig ner när den tar slut och kan styra rätt på höjderna på andra sidan.

K8
Här kan jag styra på sankmarken och brantkanten.

K9
Jag tar mig över högsta höjd och glider ner på andra sidan, på vägen ner ser jag skärmen.

K10
Återigen går jag grovt NV mot brantkanten. Återigen dribblar jag ihop korten, tror att jag längre S på vägen rätt mot tian. Det är väl ren tur att jag blir stående mitt emot en skärm. Inte min men.. kan det var elvan? Ja det var det. Tar mig tillbaka lite på svaj och får den.

K11
Letar mig tillbaka utan problem.

K12
Tar mig ner till vägen. Funderar över hur jag ska attackera. Löpare framöver fortsätter på vägen norrut och då ser jag att det finns stig utmed höjden. Jag följer den onödigt långt men sänkan är tydlig och jag kan styra rätt.

K13
Jag fortsätter utmed sankmarken. Den här var omtalad i PM, passera i N eller S, inte på mitten. Jag tar mig över i S, det var väldigt blött och djupt på sina ställen. Tar mig upp och mellan branterna ut på vägen. Där finner jag den snitslade stigen och sedan upp på min höjdås. Följder den fram till branten.

K14-M
Löpning

Det gjorde ont i mål. Det började så bra, 1-5 kändes riktigt fint. Men så plötsligt är det borta. Sköter resten sådär, lite blandat men faller i alla fall inte igenom helt.
Visa kommentarer (0)
 
Bohuslunken (2024-03-31)