Sverigepremiären lång (2024-03-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Äspet-Yngsjö, Åhus
Arrangör: OK Pan-Kristianstad
Distans: 8,33 km (H45)
Sträcka: 10.13 km
Tid: 67:17
Inför start kom jag på mig själv med att inte vara alls lika laddad och fokuserad som igår. Det bådar illa tänkte jag. Jaja, försök lösa ettan behärskat till att börja med. Det var lika grått som igår men aningens mer vind.

K1
Följer startgruppen ut till stigkorset och laddar sedan på, grovt diagonalt. Passerar x igen vilket hjälper ute på vägen. Lämnar strax efter motstående otydliga stig. Försöker gå grovt S och ser den.

K2
Stigar och tar mig upp på åsen, skråar runt till min grop.

K3
Går O på fel stig och blir osäker. Ser flera löpare och kontroller men lyckas vrida rätt. Onödigt svajigt.

K4
S till vägen. Bestämmer mig för att lämna vägen på S-stigen strax efter meridianen. Jag har andra löpare framför mig, de passerar stigen och jag blir osäker, ska jag längre? Jag hänger på de andra. Inser snart att det måste varit min stig men tycker att planen ska gå att lägga om. Det slutar inte bättre än att jag leds till fel skärm och osäkerheten golvar mig. Jag litar inte på något längre, snurrar, hittar skärmar, ser andra löpare, osäkra eller säkra. Jag är ju i rätt område och får den till slut men det kostade 5.30 enligt winsplits.

K5
Det gick så illa att kontakten med satelliterna gav upp. De skulle inte finna varandra igen förrän på väg mot K8. Spåret däremellan är helt taget från vaga minnen. Sprang förbi TK efter vägen, kände strax efteråt att jag struntat i att gena SO. Håller mig upp på en ås och byter. Ser en skärm bakom mig som inte ska vara min men kan inte hålla mig. Vänder sedan tillbaka och fortsätter i tidigare spår och där sitter den. Efter en större bom är inte självförtroendet så högt.

K6-K7
Använder stig och löper på.

K8
Ut till stigen, tänker att jag följer stigarna bort, V. Kan hålla koll på husen för att gira S vid tillfälle. I någon av de branta stigningarna ser jag att det fanns ett fint vägval S om husen. Ganska flackt och fint. Precis sånna vägval vill jag hitta. Sköter kontrolltagningen ok men var osäker länge.

K9
På 10s enligt winsplits. Tyvärr inte snabbast. Synka alltid tiden på alla enheter innan start.

K10
Ser att jag kan stiga nästan hela vägen. Ser en annan skärm tidigt men tycker inte att det är min och VÄLJER ATT TRO PÅ MIG. Bra där, inne bland snåren låg min grop.

K11
Får häng på en dam. Håller koll på nålen och vissa detaljer. Det känns rätt hela vägen. Ännu mer rätt när stigen går åt rätt håll och hon lämnar där även jag tycker det känns lämpligt.

K12-K13
Springer väg, har ryggar på vägen in. Mer folk i omlopp nu.

K14
Jag försöker använda stig, gå grovt SO mot husen. Blir osäker på vinklarna, ser ledningen och styr efter den. Det ser ut som att jag var ute i det svarta rastret men det var inte som märktes i terrängen (tomtgräns eller liknande). Från stigen ser jag skärmen.

K15
Förra lite slarvig och lite flängigt här också. Försöker följa ledningen men den syns inte så bra bland träden. Det börjar bli sandigt och jag anar stråk, tar mig upp och kommer rätt på. En portion flax.

K16
Stigar nästan ända fram.

K17
Kanske är det tröttheten som kommit över mig. Försöker hålla N men driver. Passerar x och inser att jag måste korrigera. Drar iväg mot en skärm som inte kan vara min, studsar tillbaka och får den.

K18
Går grovt NO, passerar vägen och ser nästa. Massor med löpare nu. Ska jag O, är det verkligen rätt. Hittar en skärm som inte är min. Fan, sabba inte mer nu på slutet. Fortsätter tveksamt lite till och ser en gubbe stämpla något. Drar dit, det är min.

K19-M
Löpning.

Jag tog inte chansen idag heller. Elva minuters bomtid säger winsplits. Farten fanns där men inte kunnandet. Det var ändå fantastiskt kul att springa här igen, och vackert.

En positiv grej från igår som jag kom på nu, efter den feta bommen på K7 gjorde jag inga fler. Det händer inte ofta att jag går rent resten efter ett större misstag.
Visa kommentarer (0)
 
Sverigepremiären lång (2024-03-03)