Sverigepremiären natt (2024-03-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kronoskogen, Åhus
Arrangör: OK Pan-Kristianstad
Distans: 7,67 km (H45)
Sträcka: 10.27 km
Tid: 86:07
Planen var att försöka hänga med i tåget, att låta andra sköta orienteringen för att jag ska kunna fokusera på löpningen. Den formen var god.

Området är känt, vi sprang på samma karta 2016. Då vann Rotviker vår debut i H40.

K1
Trång i starten men det öppnade upp sig efter bollplanen. Ser Tyr och tänker att han har koll, det är en bra rygg att hålla. Strax innan siffran 7 stannar Tyr, mina lojaliteter sattes på prov, jag valde tåget. Tyr slog tåget till K1 men bommade K2 rejält. Min tvekan gjorde att gummibandet redan nu började sträckas ut.

K2-K4
Jag sliter hårt för att hålla kontakten, ser lamptåget och följer det.

K5
Kommer till en kontroll jag inte ska ha, vis från förra året vänder jag på kartan och hittar den. Jag ska korrigera SV, då drar några andra iväg NO. Jag kanske inte är sämst just nu, just här i alla fall.

K6-K7
Jag kämpar på, grov koll på riktningen och följer lamporna framöver..men det börjar bli jobbigt, kommer inte ikapp.

K8
Två gubbar precis före, som jag sett tidigare väljer att gena på stigarna, då gör jag som jag tänkt, springer runt. Det gick på ett ut.

K9
Jag sköter den ok men nu är gummibandet rejält utsträckt.

K10
Det var så utsträckt att jag gick på fel lampor till fel gaffel. Även här kunde jag genom kartvändning finna min position. Kommer rätt men nu är jag helt solo.

K11-K13
Ensam, mer försiktig, använder stigar och kompassen mer. Här gror den otänkta tanken att nu är jag nog sist.

K14-K15
Kartvändning, ny runda. Tacksam inledning.

K16
Lyckas hitta den otydliga stigen men även att tappa bort den. Kanske drogs jag till en reflex (K5), snart ser jag ändå en annan och tappar inte så mycket.

K17
Här tänkte jag gå rakt O, har ju en stig i N att luta mig mot. Nu lyckas jag inte reda ut varför jag vrider tvärt S. Det upptäcks och jag går N mot stigen, studsar och får den.

K18
Rakt S.

K19
Det kändes självklart att springa runt, alldeles för många kurvor att hålla koll på. Jag kommer till fel gaffel igen, hittar den på baksidan men är inte tillräckligt noggrann. Snurrar, hittar fler reflexer men varken rätt eller fel gaffel. Det är först vid andra stigbesöket som jag får ihop det. Här försvann det lilla driv som fanns kvar. K19 av K28, fan va drygt. Bommade 8-9 minuter här.

K20-K22
Stigar framgångsrikt men inte lika fort som tidigare.

K23
Ute på vägen läser jag till K24 men hinner inse det, tappar en minut.

K24
Kollar in både K5 (tredje gången) och en grusgrop innan jag kan styra rätt.

K25-K27
Stigar ganska bra. Är väldigt osäker när jag lämnar den för att ta K27 men det stämde hela vägen.

K28-M
Nu fanns det andra att följa, levande ljus m.m.

Kände mig ganska besviken i mål. Jag kunde kört igenom den här banan så mycket snabbare med rätt lok. När jag såg min placering, 14 av 25 startande blev jag lite gladare. En liten klick bakom ändå. Winsplits säger 24 minuters bomtid. Det för mycket för att vara ok.

Laddar om till dagspassen.
Visa kommentarer (0)
 
Sverigepremiären natt (2024-03-01)