Julserien etapp 3 (2023-12-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tjurlången, Arboga
Arrangör: Arboga OK
Distans: 4,9 km (Bana 2)
Sträcka: 7.03 km
Tid: 69:37
Årets troligen sista o-pass. Snöigt i terrängen men i smältande form, blött skulle det bli.

K1
Startande närmast före sprang väg, då tog jag stig. Lämnade och vred S på höjden och såg snart rätt höjdparti. Fick upp spåret på vägen upp. Dagens bästa split redan till ettan.

K2
Valde södervägval. Den höll jag fast vid även om det redan på håll såg lite jävligt ut S om det förbjudna. Väl uppe var huvudstigen tydlig och på väg upp i slänten fick jag tag i spåren som jag snart tappade. Shit, det är stenar överallt. Vilka är med, vilken ska jag ha? Jag borde tillbaka lite och där var den.

K3
Valde att runda på tvåhjulingsstråket. Då såg det ut som en lång omväg men nu ser det mer rimligt ut.

K4
Hann tydligen inte med första stigen S men var medveten om det och avvek spårlöst lite längre fram. Kom ner till sjön och kunde runda och ta mig ut på hygget. Läste av höjderna, hade koll på nålen och kom över krönet rätt på.

K5
Följde spåren, hade koll på formationerna..tyckte jag men plötsligt satt den där.

K6
Tog ut en kurs men ute på de öppna fick jag tag i spåret igen. Såg storstenen tidigt och kunna verifiera med hjälp av den. Kom ut på stigen N om och kunde följa spåren in till stämpling.

K7
Drog iväg på stigen. Tvekade lite i första svängen, bestämde mig för att stiga mig fram. Fortsatte hela vägen runt och kunde följa spåren in till stämpling.

K8
Stigade runt igen. Ville hålla N ner för slänten, ville finna spåren. Tyvärr gick de inte att kombinera. Spåren drog mig för mycket O men där kom jag på stråket mellan K8 och kommande. Det här var slutet för en lite bättre period. Sedan K2 plockade jag från 13e till 7e.

K9
Jag följde stråket ut men såg att det gick åt fel håll. Jag fattade inte att det sannolikt gick till stigen genom sankmarken. Jag gick grovt, spårlöst mot min höjd. Fann lite spår men de gick åt fel håll. Tvingade mig uppåt istället. Eftersom jag inte sett det öppna tyckte jag att den måste sitta mer N. Det var stenigt på marken, blurrigt på glasögonen och osäkert i orientering. Då hittar jag spår igen. De ledde mig helt rätt. Här hade jag bommat en del om det varit spårlöst.

K10
Följde mina spår tillbaka och fortsatte sedan på nålen. Spanade hela tiden efter ledningen. Tyckte att jag låg lite för långt ner men jag kom ut nästan rätt på.

K11
Ut på stigen och följa den, fick tag i spåren på väg upp.

K12
Kom ut på fel storstig men fattade det. Lämnade precis innan kröken och följde spåren in.

K13
Stig och spår.

K14
Nu hade jag ryggar framför. Sprang förbi på vägen och höll tummarna att jag skulle lyckas med kontrolltagningen. Höjden var tydlig på långt håll, den såg hög ut och deffen sa brant 7 m. Sedan hittade jag även spåren. Stämplade.

M
Inga ryggar inom hörhåll. Gott.

Det var kul att få springa av sig lite. Nu tar vi jullov från det här.
Visa kommentarer (0)
 
Julserien etapp 3 (2023-12-17)