Ullmax Vinterserie 2 (2023-12-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Munkhyttan, Lindesberg västra
Arrangör: Örebro Läns OF/Lindebygdens OK
Distans: 5,3 km (Mellan)
Sträcka: 7.04 km
Tid: 58:28
Nattorientering, masstart och spårsnö. Upplagt för hänglopp. Hade ett riktigt bra intervallpass i benen, det gjorde mig mer löptaggad än sliten. Mellanbanan startade samtidigt på samma plats som långa banan. Det kommer visa sig att de Långas spårande påverkade Mellanbanan.

K1
Jag hänger en av de utvalda ryggarna. Kanske såg jag att min nål drog iväg, kanske inte. I något läge noterade jag i alla fall ett sydligare tåg. Hela klunga blir stående vid en enhet inte skulle ha. Det var långas första. Någon med lite koll drogs oss SO och vi kom rätt. På väg ner möter vi Långa banan som precis stämplat sin K3, vår K1.

K2
Jag följer tåget, flåsar på. Här springer jag förbi K första gången. Innan stämpling har jag kollat att K3 ligger SO och att det är gafflat.

K3
Tidigare loket hade annan gaffel och jag drog iväg i de befintliga spåren. Jag är lite defensiv och blir äntligen omsprungen. KFUM leder tåget rätt.

K4
Jag fortsätter följa KFUM men min nål pekar rakt S alldeles för länge. Stannar och girar över till ett annat tåg. Ligger en bit bak ett tag men avancerar när ett nytt lok drar iväg. Här springer jag förbi K för andra gången. Riktningen var inte så tokig men min nål pekade annorlunda.

K5-K8 (boet)
Hänger det nya loket, håller koll på nålen och ser att det finns spår också. Det flyter fint.

K9
Jag fortsätter följa S. Vi går S, jag ser att det finns möjlighet till stig runt. Ute på vägen blir vi stående. Hela tåget kommer ikapp. Alla tvekar lite, vi tvekar mest men springer runt på vägen. De andra gick rakt på. Vi förlorar åtminstone 1.30 på detta, en del tvekan, annan del vägval.

K10
På väg ut såg jag en rygg som måste hämtas in. På andra sidan vägen springer jag om K för tredje gången. Säger att nu blir det cynisk spårlöpning. Jag blir stående efter exakt rätt längd men jag fattar inte att jag är för högt upp. Det finns lampor framöver och jag fortsätter en bit till. Ser att lamporna bakom vänder, att lamporna framför också är osäkra. Jag vänder tillbaka och möter tåget på väg ut. Även här var det långbanans spår som drog mig och flera andra snett.

K11
Stämplar och försöker rusa ikapp. De agerar osäkert och jag hinner ikapp och ser faktiskt reflexen före de andra. Det var nog också första gången ikväll jag såg en reflex. De var väldigt diskreta.

K12
Ut på vägen, jag hör vad de diskuterar men jag vill helst tugga stig. Det ville de också. Jag känner mig stark och tar kommandot. Det finns lampor längre fram som gör att jag känner mig trygg. Passerar en dam och sedan K för fjärde gången. Sedan kommer jag ikapp Hagaby och behåller den ryggen ända till stämpling.

K13
Jag fortsätter följa ut till stigen. Det börjar brännas nu, en tidigare rygg tycker det går för sakta och kliver förbi oss. Jag hänger på och precis när jag ska passera hänger det ett fallet träd rätt över. Jag lyckas precis tvärstanna och ducka. Ikapp ryggen igen, stigen är borta, det är trädplockepin och ryggen blir osäker. Då ser jag en reflex igen och springer dit, boom!

M
VI kämpar oss ut till stigen och kommer nästan rätt på korset, tvekar ett ögonblick och drar sedan iväg mot mål. Vi passerade verkligen rätt igenom en lada, fränt som bare den.

Det blev ett märkligt race. Jag har nog inte varit med om att det bommats så här mycket i min omgivning. Winsplits håller inte med, 1.46 på K10 är allt. När jag kollar i QR bedömer jag att bomtiden blir 5.10 (K1, K9, K10, K11).
Visa kommentarer (0)
 
Ullmax Vinterserie 2 (2023-12-07)