Trekvällars E1 (2022-07-04)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackareservatet-Erstavik
Arrangör: OK Ravinen
Distans: 7,45 km (H45)
Sträcka: 10.12 km
Tid: 100:21
Trekvällars blir årets genrep inför Femdagars. Kroppen får arbeta tre dagar i rad och terräng svår så det räcker.

K1
Benen kändes pigga alla 200 meter till startpunkten. Sedan försöker jag hålla koll på stigar, höjder och större sänkor men tappar bort mig. Är det där stenen som ska vara nära? Kanske den där? Lentil blåser förbi några kurvor upp, forsar ner för en kant, stämplar och drar vidare. Hmm kan det där vara min brant? Jajemän! Jag hade läst kurvorna fel och trodde branten skulle vara åt mig, inte från mig. Bomtiden blev ungefär en minut enligt QR.

K2
Grovt ut till vägen, väljer att springa till parkeringen för att ha koll på var jag lämnar. Jag vill fortsätta O för att nå bebyggelsen och sedan gå parallellt med den. Det går lite hackigt, Lentil drar förbi igen, men jag tar mig framåt och får den.

K3
Grovt N, det finns uppfångare i form av ängen. Jag har inte stenkoll när jag studsar, sitter den vänster eller höger? Stämplar precis efter Lentil. Bommar en knapp minut enligt QR.

K4
Löpsträcka! Andra framför mig diagonalade tidigt men jag väljer att fortsätta längre på väg. Jag diagonalar senare istället. När jag lämnar är det N som gäller. Längre upp på berget ser jag Lentil igen, vad springer han för klass egentligen? Borde vara H40 och den kan nog inte vara samma som H45.

K5
Mycket löpning på den här också. Fortsätter på mindre stig efter ängen. Stannar till vid den större tvärgående och tar ut en riktning. Jag håller den fint men den var tagen från fel punkt. Jag trodde jag kom ut i stigkorset lite längre V. Har såpass god längdkänsla att jag inser att det är dags att agera. Vänder tillbaka mot den större stigen men hittar snart en sten. Ny kurs från den och saken är biff! Bomtid 4 min enligt QR, 5 min enligt Winsplits.

K6
Strikt på motsatt kompasskurs. Spik.

K7
Först grovt S till spåret. Följ sedan det till kröken och dra in på den mindre stigen. Tror det är den vi använt för skogsintervaller, i alla fall förr, på min tid. Här finns det ett avsnitt när jag orienterar och även tänker att nu orienterar jag. Jag kommer på stigen, ser sten nedanför och även höjd längre bort, springer in på baksidan av höjden och en bit fram sitter den. På flera ställen längs banan hängde det skärmar med stiftklämmor, störigt förvirrande. De ger hopp som sedan grusas.

K8
Jag försöker fortsätta orientera (på riktigt), går S mot höjd och styr sedan in mellan höjderna. Vid sydsidan är det mörkt och jag ser ingen sten. Vänder upp igen, kan jag vara fel? Går ner igen och ser annan löpare osäkert treva sig fram. En skärm sitter vid brant men jag skulle väl ha en sten? Nänä, brant säger deffen.

K9
Drar grovt SO men vill nog går rätt O. Framkomligheten bestämmer. Studsar ute på spåret och går tillbaka in på rätt stig. Blir stående på min punkthöjd utan att se skärmen. Det är först när en annan löpare närmare sig som det löser sig.

K10
Den här kändes svår så jag ville komma upp rätt. Väljer det Z-vägval och då gick det ganska lätt. Det kanske det gjort ändå, vem vet.

K11
Drar iväg men riktningen är fel, korrigerar O. Ute på vägen skymtar jag parkeringen och bedömer att jag kan fortsätta rätt över. Jag ska hålla mig nära kanten. Så långt allt väl. Andra skärmar dyker upp, andra löpare gör sällskap med dessa. Vilken sten är vilken? Jag får för mig att jag är för högt men ger upp det. Hänger andra lite längre fram men det tar en sten. Vilken är nu detta? Det borde vara den som är väldigt nära min punkthöjd. Här lurade jag nästan en annan löpare när jag tog ett varv runt stenen utan att stämpla. Min punkthöjd fanns tvärs över stigen. Är det så att jag börjar bli lite trött i huvudet här?

K12
Hänger en Centrumlöpare en bit. Vi får sällskap av andra som leder oss eller i alla fall mig till min brant.

K13
Efter bron drar alla andra S men jag ska ju NO. Upp på högsta och positionera mig, sedan löste jag den.

K14
Massor med stigar, som en borde släppt. Jag lyckas i alla fall ta mig stegvis ner mot rätt nivå. Det känns långt, kan jag ha kommit för långt? Mycket folk här också, vem ska vad, är det nån som ska ha min? Andra löpare kommer ut från något som skulle kunna vara rätt, och det var det. Väldigt svajigt.

K15
Över till stig, sedan styr jag med hjälp av träsket.

K16
Hamnade på fel stig efter kraftledningen och panikgirar S. Vid stigpassage chansar jag på min position är rätt istället för att kolla höjder och sånt skit. Jag ger mig in i det gröna med riktning S, spanandes. Av någon anledningen, kanske röster, drar jag V och får den. Med svaj igen, trött i huvudet och även lite i benen.

K17
Ner till viken och där blåser Lentil förbi IGEN, är du ute än, ropar jag (det var inte konstigt eftersom han sprang H21 men det visste jag inte då). Jag får kontakt med ledningen (inte tätklungan i en inbillad masstart) och styr med hjälp av den. Försöker höfta hur långt ifrån den jag ska vara. Kommer upp och över den höjd jag tycker är rätt och lite mitt i det öppna sitter den. Banläggaren släppte inte greppet om oss förrän här.

K18-M
Löpning.

Tjugo minuters bomtid säger Winsplits. Det är mycket men i det här fallet väl utspritt (6 kontroller) så känslan är inte lika illa. Det hade känts värre om allt kommit på en monsterbom. Jag vet att jag har väldigt svårt för det här området så det kändes ändå helt ok. Benen höll ganska länge men kanske var det för många kontroller för att huvudet skulle hålla?
Dölj kommentarer (3)
Lentil: Får se om vi slår "vägar-korsas-rekordet" från igår nu idag när det är medeldistans?
Lentil: Och kompasskursen till sexan är svårslagen!
Henrik Hellborg : Jag hängde på låset igår, nytt rekordförsök idag. QR säger att jag gick 10 meter extra till K6, kanske kan även det slås idag?
Lägg till kommentar
Spara
 
Trekvällars E1 (2022-07-04)