Skaraborgsmästerskap lång (2020-08-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Storebotten
Arrangör: OK Klyftamo
Distans: 7,32 km (H40)
Sträcka: 7.71 km
Tid: 98:14
Dags för en riktigt tävling, en coronaanpassad tävling! Dessutom Skaraborgsmästerskap, det mest prestigefulla mästerskapet för en Skaraborgare.

K1-K2 inleder fint, passerar kommungränsen till Skövde precis efter startstämpling. Bra riktning till K1, till K2 räcker det att få träsket.

K3 velade lite ute på vägen men bestämde mig där för att springa runt N. Enkel kontrolltagning därifrån men det tog lite tid.

K4 såg lite klurig ut men jag tyckte att jag borde kunna balanser mig ner till träskkanten och kunna fånga mitt lillträsk. Jag hade för dålig koll på detaljerna men fortsatte och försökte första. Det räckte men jag fick en tydlig varning.

K5, här var planen att hitta ner till det blöta, fortsätta tills muren och där gå upp för attack. En bit på väg får jag en blötsänka och ser en sådan när muren på kartan, jag drog upp. Inser efter ett tag att jag var för tidig. Precis när jag möter en bekant löpare får jag stenmuren. Jag letar mig fram och får den mer eller mindre felfritt. Det här var en tydlig varning igen.

K6 här skulle jag passera flodfåran, ta mig upp på andra sidan och fortsätta V. Jag hittade inget bättre att hänga upp sträckan på än det gröna, klart riskabelt. På väg spanar jag detaljer att styra på, nu förstår jag vad jag såg men inte förstod. Det gröna var i alla fall tydligt men kontroll saknades..så var är jag nu? Tog mig fram till något öppet och försökte läsa in mig. Det tog ett tag att fatta men visst är det här vid K3, då ska jag S! Attackerar lite försiktigare och läser rätt den sista biten. Nu börjar de två varningarna slå tillbaka.

K7 var alldeles för mycket detaljer för min kompetens. Jag tog ut en riktning och knatade på. Jag fattade att jag tidigt drog iväg från strecket men lyckades inte kompensera för det. Istället är det tydligt att jag håller konsekvent riktning. På den linjen hittar jag K90, försöker då läsa in mig men misslyckas. Fortsätter på riktningen och når till slut en udde mot ett träsk i NV. Antar då att jag är precis N om kontrollen men jag landar till slut vid K90 igen. Jag är i träsk, precis N tydlig brant och i S stenbumlingar. Här i analysfåtöljen är det löjligt tydligt vart K90 sitter och hur jag borde styrt därifrån. Bland flera dåliga ursäkter spelar jag ut kortet kartskala. Klockan visade nästan 80 minuter och då kan en inte vinna ädla mästerskap. Lufsade således till mål.

Till helgen är medeldistans i Riddarhyttan, kanske kommer jag runt banan då.
Dölj kommentarer (1)
Joel : Knepig skog men det där såg intressant ut! Och verkligen mycket detaljer, jag förstår att det var svårt.
Lägg till kommentar
Spara
 
Skaraborgsmästerskap lång (2020-08-15)