The Comeback aka 2023 world premiere (2023-01-28)
Kategori: Träning
Karta/område: Nackareservatet
Arrangör: Hellas
Land: Sverige
Distans: Oklart
Kom ihåg att jag en gång i tiden för länge länge sedan i begynnelsen ju hållt på med en fritidssysselsättning som kallades för orientering. Tänkte att kanske skogen ännu står kvar där ute och det ligger någon karta och skräpar någonstans? Sagt och gjort, här skulle testas "orientering"! För säkerhets skull kortaste och lättaste banan som fanns att uppbringa.

Ettan:
På den bara! Blev lite förvirrad då jag hade för mig att kontrollerna brukade vara utmärkta med en 1,2 x 0,8 meter stor rödvit flagga, här satt bara en minimal snitsel. Men jag är ingen bakåtsträvare så det får gå an det med.
Tvåan:
Rakt på var väl närmast, eller hur var det? Gled lite av strecket men gjorde inte så mycket, förutom på slutet när jag bommade då.
Trean:
Höll mig höger om höjderna, hittade ingen snitsel vid kontrollpunkten, så det kändes hemtamt.
Fyran:
Hade ritat in banan på en Trimorienteringskarta från 1971, och där fanns en kontroll strax före fyran som jag förgäves började leta efter. (Tror det var en "foderhäck" utmärkt, av den fanns inga spår kvar idag).
Femman:
Nu hade jag fått upp både fart och skogslöparhumör så till den grad att mina Jalas började lukta bränt gummi uppe på hällarna.
Mål:
På min generalstabskarta från mellankrigstiden var vägen utmärkt som "boskapsstig", därför hamnade jag mitt ute på den som ni ser på strecket. Bilarna tutade och jag fick balansera mig fram uppe på mitträcket.

Slutord:
Orientering är en fröjdig sport som jag tror jag kommer att testa igen, det mesta av tekniken fanns kvar längst bak i lillhjärnan, så nu gäller det mest att få tid att följa upp en välstrukturerad träningsrutin. Målet är att ta en skogsrunda en gång i kvartalet hädanefter så jag får lite rutin på det här!
Dölj kommentarer (1)
Nackareservatet : Välkommen tillbaka!
Lägg till kommentar
Spara
 
The Comeback aka 2023 world premiere (2023-01-28)