Rerun Medel-km 2021 (2022-05-15)
Kategori: Träning
Karta/område: TyresöFlatenAlby
Arrangör: Centrum OK
Land: Sverige
Distans: 4,1 km
Hade ärende till Tyresö + skulle springa veckans träningspass=rerun av förra årets segerlopp vid Alby friluftsgård. Det som jag bommade ettan på men sen gick riktigt fint och säkert ända i mål och bröt min eviga förlorarsvit på centrum-km. Tänkte att det skulle vara intressant att se som formcheck, hur länge kunde jag hålla samma tempo som förra året? Sprang på utskriven karta från förra året med gamla spåret inlagt, samt mellantider uppskrivna intill kontrollerna, så jag kunde jämföra vägval och tider i realtid!

1. Sket i att värma upp, tänkte att jag tar det lugnt i början och i år ska jag väl inte missa ettan som förra året. Ville även testa annat vägval och ta kontrollen nedifrån = risky men kunde vara snabbt om det gick vägen. Det var snabbt, och risky, bommade nog nästan samma tid som förra året för jag fick en sekund snabbare än förra året. Kollar fel på klockan och tror jag ligger efter förra årets tid till ettan.
2. Håller nu inte lika högt tempo, sen går jag upp tidigare på höjden än förra året. Tänker direkt att det var dumt, jobbigt och osäkert. Får ändå kontrollen fint och det hänger en skärm på kontrollen dessutom så jag får bra tävlingskänsla. Men ändå 31 sekunder långsammare.
3. Tycker det inte går så fort på stigen, men sen spikar jag och plockar 8 sekunder på förra året.
4. Ska ju springa samma vägval som förra året men nere på stigen har jag dålig koll och läser att jag är på norra stigen redan vilket jag fattar när stora branterna kommer upp på höger sida. Trots denna miss och längre löpsträcka så plockar jag en sekund.
5. Tappar fyra sekunder, totalt 25 sekunder efter.
6. Plockar 10 sekunder här.
7. Vet inte hur detta går till men här plockar jag 11 sekunder. Tycker inte det känns som jag springer så fort.
8. Stiglöpning och nu orkar jag inte springa så fort, tappar 4 sek.
9. Går förmodligen lite snabbare här än förra året, men springer i en krok på slutet och tappar 13 sekunder.
10. Jag minns att jag tog det försiktigt här förra året för att inte riskera en bom, i år körde jag på snabbt vilket märks: 38 sekunder snabbare! Är nu 17 sekunder före förra årets jag.
11. Glider höger rakt på branten och tappar några sekunder här, annars bra.
12. På denna korta sträcka lyckas jag plocka 17 sekunder och leder nu med en halv minut på mig själv version 2021!
13. Här var jag nervös förra året för det var sista biten orientering. Då gick jag mycket kompass för jag blev rädd att stigarna skulle förirra mig. Nu väljer jag att gå på mittenstigen men av någon anledning missar jag att den svänger av höger och plötsligt ser jag gigantiska branter rakt framför mig. Jag fattar att detta tappar jag MYCKET tid på och att loppet måste vara kört. Men kör på, rundar branterna och lyckas plocka sista trots att det så klart inte finns någon skärm. Tappat 62 sekunder men ser att jag ändå bara är 32 sekunder efter förra årets tid, springer på hyfsat på vägen tycker jag men känns inte lika snabbt som förra året, fast uppenbarligen gör jag det för jag får 11 sekunder snabbare tid än förra årets målspurt! (En sekund snabbare än H40-spurtvinnaren Linus!) Totalt efter mig själv i mål är jag bara 21 sekunder.

Slutsats: Med andra ord är jag förvånande nog troligen i bättre form än förra året.
Dölj kommentarer (2)
Henrik Hellborg : Kul grej att göra! Bäst var dock formuleringen "Totalt efter mig själv" som lite ryckt ur sitt sammanhang blir ännu klurigare.
Daniel: Ja jag försökte visualisera mig själv springandes ett antal meter framför mig fast ett år yngre. Parallellvärlds-orientering när den är som bäst!
Lägg till kommentar
Spara
 
Rerun Medel-km 2021 (2022-05-15)