Gotland 3-dagars E3 (H21) (2015-07-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Holmudden
Distans: H21 (9,7 km)
Sträcka: 14.49 km
Tid: 122:09
Genomsnittlig puls: 163
Maxpuls: 190
Oj oj oj. Jag tog avsked från Fårö i resignerad förvissning om att jag är och förblir en OL-n00b. På sista etappen med jaktstart halkade jag ner från en fjärdeplats med 23 sek bakom trean till nummer 14 i den totala resultatlistan. Bommade så grovt att jag till slut lufsade runt och småskrattade för mig själv.

K13, 18 minuter bomtid. K16, 14 minuter. Därutöver 2 min på K1, 3 min på K3, ett par min på K4 och lite annat smått och gott.

K13. Hade av någon anledning fått för mig att en agvät skulle vara lättlöpt efter att ha varit ute i ett sådant kärr två dagar tidigare. Därav det misslyckade försöket att gå på strecket till K13, vilket blev med betoning på gå. Otroligt jobbigt och långsamt. Drog snett och trodde av någon anledning att jag visste var jag korsade sista stigen, vilket jag inte gjorde. Borde ha kunnat läsa in mig framme vid husen och staketet men hade för dålig fantasi för att föreställa mig att jag var så långt västerut. Irrade runt länge innan jag redde ut saken under ett långt kartstopp.

Vid K16 slarvade jag med riktningen från vägen. Planen var att ha de bägge punkthöjderna i det vita som sista säkra men i stället blev det parallellfel med småhöjderna strax österut. På andra sidan kärret fanns sedan en massa upptrampade spår som var förvillande lika stigar. Krönte denna storbom med att först förväxla de bägge fälten och sedan börja om från början och upprepa samma parallellfel.

På väg mot K17 flög den snabbvingade Falken förbi på ängen, trots att även han hade bommat stort och startat 20 minuter efter mig. Jag kände mig orkeslös och lät honom löpa. Men sedan såg jag att han drog för långt åt vänster på väg in mot K17 och kanske skulle missa lite. Då ångrade jag mig. Stämplade strax före honom och fick fart i benen. Resten av banan blev en tandemorientering i högt tempo och hård spurtstrid från K19 in i mål. Jag vann med några meter, men dessvärre hade Falken som missat jaktstartsmarginalen några sekunder till godo från starten och spöade mig i totalen med 10 sekunder. Svårsmält! Och samtidigt en passande prick över i:et i detta hemska lopp.
Visa kommentarer (0)
 
Gotland 3-dagars E3 (H21) (2015-07-09) Gotland 3-dagars E3 (H21) (2015-07-09)