10mila (str 1) (2015-05-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skepptuna
Distans: 13 km
Sträcka: 1
Sträcka: 14.29 km
Tid: 93:53
Genomsnittlig puls: 180
Maxpuls: 188
Det här var min 10miladebut. Riktigt roligt, även om jag är för långsam för att springa förstasträckor. På minuskontot hamnade två mindre bommar, minst ett dåligt vägval och en hel del kartstopp. Däremot var det inte riktigt så fasansfullt svårt som jag hade trott med nattorientering i flack terräng. Andra löpare var till stor hjälp under större delen av banan, så länge jag orkade hänga med hjälpligt.

K1: Hamnade väl långt bak i starten. Jag såg Oskar tjurrusa om dussintals löpare halvvägs ner i ett dike på väg till startpunkten och det var det sista jag såg av hans rygg. Tror även att jag såg Oves rygg när vi närmade oss K1, men honom såg jag inte heller mer.

Annars långa lysmaskar genom skogen och flera trafikstockningar vid rishögar, diken och liggande trädstammar. Läste nog av för många detaljer men tyckte att det var skönt med en långsträcka där man kunde bekanta sig med kartan innan kontrollerna började komma tätare.

Ett störande moment var att lampan ständigt slocknade under de första 10 minuterna. Jag hade köpt ett nytt större batteri inför 10mila för att kunna lysa med full styrka hela banan och började tro att jag hade fått ett måndagsexemplar. Men efter lite fipplande visade det sig att en kontakt inte satt i ordentligt.

K2: Kollade av stora branten i NV.

K3: Cirka 1-2 min bom när fick svårt att läsa av höjderna på hygget och drogs med till branten NV om min kontroll.

K4-K5: Tydliga höjder, bara att springa.

K6: Tveksam kontrolltagning med flera kartstopp.

K7-K8: Många i skogen här.

K9: Långsamt och osäkert på berghällarna in mot K9 med flera kartstopp och tvångsmässiga kollar av andra banors kontroller. Här hade jag blivit avhängd och redan börjat bli riktigt trött. Efterhand kom snabbare löpare i kapp.

K10: Stora stenen öster om kontrollen var tydlig.

K11-K12: Ner på fältet, upp på åsen.

K13: Kändes som att en tillfällig klunga skingrades åt olika håll direkt efter K12. Glad att jag lyckades hålla kollen och navigera rätt.

K14-K16: Frustrerande att ständigt bli omsprungen och inte orka hänga på. Fick gå själv genom "Sagan om de två tornen-kärret" innan K16.

K17-K19: Bara att mata på.

K20: Hamnade ensam i ett hemskt grönområde där jag bara kunde gå. Tyckte vänstervägvalet såg långt ut, men det måste ha varit snabbare att springa runt via fältet och stigen.

K21: Ensam i biltvätten igen på väg till K21. Hade koll på jakttornet och stenarna i närmaste grönområdet men drogs ändå snett, öster om kärret jag siktade på. Måste träna mer på kompassen i kontrolltagningen. Två vilsna pannlampor lyste på mig från sydost när jag närmade mig ringen och kom springande när de trodde att jag var på rätt spår. Gemensam rastipanik vid två olika stenar innan vi hittade rätt. Kanske omkring 2 min bom här.

K22-mål. Kom för långt ner på vägen och verkar ha tappat fem placeringar på den lilla svängen, men roligt att rycka sin första växlingskarta på ett 10mila och lämna över till Kristoffer på andrasträckan. Hoppas på repris nästa år.
Visa kommentarer (1)
 
10mila (str 1) (2015-05-09) 10mila (str 1) (2015-05-09)