Tiomilarepet H21K (2015-04-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rudan-Ektorp
Arrangör: Ok Älvsjö Örby
Distans: 6,5 km
Sträcka: 1 (bana 2B
Sträcka: 7.64 km
Tid: 50:24
Genomsnittlig puls: 181
Maxpuls: 189
Andra gången jag sprang en förstasträcka på stafett blev en repris på första: stor bom på K2. Första gången på Rånäs skedde det för att jag i kontrolltagningen hängde på fel tåg, den här gången för att jag avvek från tåget alltför tidigt.

Mellan K1 och K2 trodde jag att vi korsade vägen längre söderut än vi egentligen gjorde och jag såg Stuart och en del H21L-ryggar framför mig och tänkte att de säkert hade en annan gaffling. Ville också undvika grönområdet på strecket. Läste i alla fall in mig efter ett tag på stigen, lite gult och en sten, och borde ha kunna ta kontrollen med bara någon minuts förlust men blev sedan stressad när jag närmade mig och såg tåget komma brakande genom skogen. Vad jag inte förstod förrän jag passerade jättestenarna norr om stigen var att tåget var på väg ut från kontrollen, på väg mot K3. Vid snurren kring K2 stötte jag på Falken (som hade bommat K1) och kände mig så uppgiven att jag tänkte hänga honom in till K2, men han hade en annan kodsiffra.

Några minuter senare såg jag honom igen vid hygget västerut, varefter han matade iväg i snabb takt och snart utom synhåll längs med stigen mot K3. I det läget lär vi ha varit sist.

Resten av banan gick ok. K3-K5 hade jag lite draghjälp av andrasträckslöpare från D21 och senare under banan stötte jag på enstaka löpare från andra klasser, så trots tappet i början blev det inte en helt igenom ensam upplevelse.

Växlade ut till Karl på andrasträckan ca två minuter efter Kristoffer.
Visa kommentarer (0)
 
Tiomilarepet H21K (2015-04-22) Tiomilarepet H21K (2015-04-22)