Österåkers medel (2015-09-26)
Kategori: Tävling
Sträcka: 5.98 km
Tid: 48:53
Genomsnittlig puls: 161
Maxpuls: 170
Så var det till slut dags. Tävlingspremiär i individuell tävlingsklass. För knappt ett år sedan gjorde jag mitt senaste försök under 25-mannakorten. Då kom jag c:a 3-4 kontroller innan knät började gnälla. Sedan har jag rehabbat. Och rehabbat. Försökt springa och sen rehabbat. Och hållit på så där. Men senaste veckorna har jag ändå kunnat springa skapligt och helt ok distanser. Klarade sprint-KM som enbart gick på hårt underlag så detta borde gå bra.

S-1: kutar på rallycross-stigen och inser att jag faktiskt springer tävling och får lite nerver. Blir lite snurrig av alla stigarna men får ändå ihop fokus någorlunda. Väljer lite vänstervägval över höjden. Möjligtvis skulle det kunnat gå snabbare att följa strecket.

1-2: Planen var: över höjden och sen bara snedda upp för sluttningen och hoppas kunna läsa in på något där uppe. En rätt dålig plan för de flesta men jag har en förmåga att kunna läsa in mig rätt snabbt när jag blir osäker. Sluttningen kändes ljusgrön, inte vit, så det gick väl inte så fort men men. Hittade lite detaljer i skogen, framförallt stenen vid höjden till vänster om mig vilket antydde att jag var på rätt kurs. Lätt kontrolltagning.

2-3: Minns inte så mkt av denna strecka, förmodligen för att det var enkelt.

3-4: Beslutade mig för att ligga på höjderna då det verkade vara bäst framkomlighet och sikt där. Vid ringen förstår jag inte kartan och tar en liten onödig sväng runt en höjd.

4-5: Dagens enda ring-bom. Betydligt öppnare till höger om beståndsgränsen (som jag aldrig uppfattar på kartan av någon anledning) vilket gör att jag dras dit. Får kontrollen lite på tur sen.

5-6: Kör kompass och vill slippa sankmarker. Går bra.

6-7: Tänker att det kanske kommer gå dåligt, men det går bra. (diffust)

7-8: Bort till sankmarken och sen vidare. Inga konstigheter.

8-9: Dagens långsträcka. Väljer vänstervägvalet. Fastnar i den gallrade slyn innan vägen och blir jättetrött och börjar därför klanta mig. Vill inte ta grönområdet på andra sidan pga skiten jag precis varit i och väljer då höger, och sen höger runt höjden av någon anledning. Sen tappar jag helt riktning när jag ger mig ut i kärret. Är nästan på väg bort mot hygget innan jag inser vad fan jag sysslar med. Hittar otydliga stigen och kör den en bit. Själva kontrollen inte så svår.

19-10: Här tror jag att sänkan och sluttningen ska luta åt andra hållet så när kontrollen dyker upp runt en kulle blir jag helt förvirrad först innan jag fattar att det verkligen är min kontroll.

10-11: Lite svajig i riktningen, vet inte varför jag måste upp på höjden. Dock bra kontrolltagning om än lite avvaktande.

11-12: Bara att kämpa på så gott det går.

12-13: Trasslar ner för höjden på sämsta möjliga sätt och sen fullföljer jag tilltänkt vägval utan problem.

13-14: Inga konstigheter.

14-15: Tappar riktningen helt och kommer ut på vägen. Kanske inte helt fel ändå. Sen in till kontrollen blir jag förvånad när skärmen inte sitter där den ska sitta. Irrar runt en stund och hittar den längre ner. Sur pga bommen. Men sen i mål när jag kollar på kartan inser jag ju att kontrollen måste ha suttit fel! Mycket riktigt, när jag nu lagt på GPS-spåret är det jättetydligt att det är fel.

15-16: Nere på vägen känner jag att knät börjar sura. Försöker ignorera.

16-17: Springer först lite fel men inser det i tid. Vid sista kontrollen börjar det göra ordentligt ont i knät och jag bestämmer mig för att halt-jogga in i mål. Missar målstämplingen pga så fokuserad på att överleva. Får vända tillbaka... Fan.

Utöver felhängda kontrollen var det även en del konstiga karttecken i skogen. T ex svarta höjdkurvor samt grönområdeskalhygge. Nytt! Spännande! Eller nej, dålig kartering heter det.
Visa kommentarer (0)
 
Österåkers medel (2015-09-26) Österåkers medel (2015-09-26)