OK Milan Veckans bana v 28 (2020-07-11)
Kategori: Träning
Karta/område: Stora Mon - Skymhyttan
Arrangör: OK Milan
Distans: 5,0
Sträcka: 6.09 km
Tid: 88:32
Genomsnittlig puls: 129
Maxpuls: 182
K1 Upp på höjderna med branterna på vänster sida. Bra och rolig start.

K2 Lite halvbrötigt hygge, men skogen var också stenig, så det kändes lättare att hålla riktningen över hygget. Jag blev lite osäker i det detaljfattiga området närmast kontrollen, men hittade stenarna vid bäckkorsningen.

K3 Egentligen inte så svår kontroll, öster om den högsta höjden. Att ta sig dit var inget större problem. Jag såg också det stora stenblocket hundra meter väster om höjden, så jag visste att jag var rätt. Jag drog medvetet åt öster för att komma från rätt håll, men vart jag än försökte ta mig så hindrades jag av opasserbara branter. Eftersom jag från tidigare erfarenhet vet att kontroller i brantområden ofta placeras längst ut över stupet, där man kan misstänka att den satts ut med drönare efter att kontrollutsättarnas skyddsombud satt stopp, så lät jag mig inte stoppas av branterna utan såg dem som ett tecken att jag var på rätt väg. Efter en kvart hade jag dock utforskat alla tänkbara passager och var tvungen att göra ett sista försök på annat sätt. Då visade det sig att norrifrån var det inga som helst problem att komma åt kontrollen. Jag tycker att det på kartan ser lika öppet ut mellan branterna både norrifrån och söderifrån, men det kanske fanns en passage på södra sidan som jag inte hittade?

K4-5 Nu hade jag tappat mycket av motivationen, men ville inte bryta. Skönt med en lätt kontroll, bara att följa det f.d. hygget och upp på öppna höjden.

K6 Tydlig sista säkra vid passagen över det lilla hygget.

K7 Rakt in i det gröna för att leta efter höjderna.

K8 Ut på stigen för att kunna springa lite snabbare. Stämde av mot branten och stenblocken. Fin kontroll vid foten av ett jätteblock.

K9 Fastnade i ett stråk och hamnade söder om kärret, men det blev en minst lika bra ingång till kontrollen.

M Full fart ut till vägen.
Visa kommentarer (0)
 
OK Milan Veckans bana v 28 (2020-07-11) OK Milan Veckans bana v 28 (2020-07-11)