Natt-KM 2013 (2013-10-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gustavsberg
Arrangör: Erik Kropf
Sträcka: 8.85 km
Tid: 70:29
Öppnade ganska försiktigt - smög in de sista metrarna mot kontrollerna. Tog dem ganska bra, till skillnad från många andra.
På väg till tvåan fastnade jag med håret i en taggbuske precis innan jag kom ut på vägen. Fick slite rätt rejält...
Funderade mycket på vägvalet till fyran - är i efterhand nöjd med den väg jag tog.
Kom ikapp Halai på väg till femman. Vi började leta efter kontrollen för tidigt uppe i backen. Han försvann sen iväg till höger på väg mot sexan.
Det vita området strax innan sjuan såg lockande ut, men visade sig vara ett hav av brännässlor. Det var bara att plöja.
Till åttan blev det klättring för att stämpla och till nian tappade jag riktningen lite halvvägs ut på sträckan.
Började känna mig trött på väg till tian. Fick inte ordning på grejerna när jag klev av stigen. Tyckte det var alldeles för tätt och konstigt. Gick ut och måttade om - även om det fortsatte vara tätt så lyckades jag hitta kontrollen.
Det var grisigt in till elvan och upp till trettonde orkade jag inte hålla i riktningen ordentligt. Blev en halvmesyr till kontrolltagning.
Detta ledde sammantaget till seger! Jippie! Första KM-vinsten på tre år. Börjar fila på mitt segertal till årsfesten direkt.
Dölj kommentarer (2)
Banläggarn : Bra Jerk, ser fint ut. Samma vägval till 4:an som Martin L. Kändes det bra mot vägen runt längs vattenet? Ja till 7:an var nog inte så bra där. Bergmann sprang tydligen likadant, men man kan ju inte skylla på löparn om färgen på kartan inte motsvarar terrängens. Fast om det är skillnad mellan karta och terräng, är det ju alltid kartan som är rätt. Tänk på det nästa gång, då kan du springa snabbare! Var vegetationen ok till 9:an, eller kunde det ha lönt sig att följa höderna lite längre söder om din rutt? Grattis, Jerk, inte minst till slitandet mot slutet!
Jerk Rönnols : Ja, jag gillar vägvalet till 4:an. Det gick att hålla rätt bra fart där, och så fick man en fin ingång till kontrollen. Runtvägvalet är lite för långt och har inget tydligt avhopp från stigen. Till 9:an var det min slapphet med kompassen som gjorde att jag gled norrut. Var säkert bättre att ligga kvar längs strecket.
Lägg till kommentar
Spara
 
Natt-KM 2013 (2013-10-08) Natt-KM 2013 (2013-10-08)