Centrumsöndag - återkomsten (2015-10-25)
Kategori: Träning
Karta/område: Visättra
Arrangör: Daniel
Land: Veteran's course 6,5
Sträcka: 8.96 km
Tid: 96:19
Genomsnittlig puls: 149
Maxpuls: 168
Centrumsöndag med sedvanlig Danielsk karta.
1 5m fel på 200m kompassgång är kanske inte så farligt, men högertendensen skulle hålla i sig.
2 Hyggligt genomfört, men ingen skärm på plats. Det gav lite osäkerhet om på vilken höjd linjeorienteringen skulle genomföras, så K2½ var jag chanslös på.
3 Tänkte jag skulle kunna läsa in mig på kanten av det gröna, men gick rakt igenom utan att märka det. Jag var helt lost, även avståndsmässigt, men insåg att jag måste norrut. Plötsligt hängde det en skärm där. Jag såg någon fortsätta i riktning mot rätt K3, men jag tyckte den här fick duga.
4 Hur jag kunde K4 rakt i ansiktet med fel utgångspunkt och utan riktigt veta var jag var är en gåta. Okej, jag blev uppmärksammad på sankmarken före första stigen och följde stig två en bit, men i övrigt.
5 Stig runt för att få lite säkerhet.
6 Inga problem.
7 Drog höger, men korsande ravinen/bergsskrevan gav besked.
8 Höger igen. Jag såg flera ytor som kunde vara gula. När jag fick syn en skärmförstod jag att jag var fel. Jag hade ändå problem att spåra mig tillbaka (höger).
9 Bara att lyfta blicken.
10 Jag ville gå lite höger för att runda mossen, men hade tydligen ingen koll alls.Jag borde insett att det var en gulmosse jag korsade och att den fortsatte alltför långt åt höger. Inte heller dök det upp någon stig i mosskanten. jag klev också över NO om 6,5 utan att notera det. Mötte Henning som inte heller hade koll, men som hade sett en stig. Jga bestämde mig för riktning SV, och där det dök det upp en stig med en sten och efter ett tag en större sten och då visste jag var jag var.
11 Klockan hade blivit mycket så jag bestämde mig för att följa stig. Jag vek av mot NO när stigen delade sig. Upptäckte efter ett tag stigen var en led och gick i ostlig riktning. Vad i ...? Javisst ja, Visättratriangeln. Information kan vara svårt att ta till sig. Följde leden tills jag såg en mosse som kunde vara den rätta, men det var nog också något som försvunnit. gjorde bara 1½ försök att hitta skärmen.
12 Tillbaka till säkerhetstänket.
Mål: Jodå, bra koll hela vägen.
Tvådagars sjukdom och mjukare och mera kupering än på Gotland gjorde att 95 min i skogen kändes.
Dölj kommentarer (1)
Ågren : Ahaaaa... det var därför korridorspringet K3-4 gick som det gick för en annan; jag måste också ha utgått från "spökskärmen". Den satt ju högst upp i en (som jag tyckte) ganska tydlig sänka.
Lägg till kommentar
Spara
 
Centrumsöndag - återkomsten (2015-10-25) Centrumsöndag - återkomsten (2015-10-25)