10mila str 9 (2015-05-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skepptuna
Arrangör: 10mila
Distans: 8,5km inkl. snitsel
Sträcka: Sträcka 9
Sträcka: 12.66 km
Tid: 118:12
Genomsnittlig puls: 145
Maxpuls: 172
10-mila debut nästan 59 år gammal. Det kunde ha fått gå 15-20minuter snabbare, men knät höll.
1 Alla andra sprang snabbare och, tyckte jag, i fel riktning, men kraftledningen visade att det var jag. Öppna fältet var tydligt,men jag drog iväg åt fel håll. Efter 50m upptäckte jag det,men istället för att vända tillbaka ville jag gena och gick snett. Hittade en kontroll vid punkthöjden, men måste ha fortsatt att ha kartan felvänd. Alldeles för sent bestämde jag mig för att börja om.
2 Länge bra koll, men i sort sett framme förstod jag inte vilken liten höjd jag passerade. Gick ut till hygget men det hjälpte inte. Ner till stigförgreningen för att kunna hitta den flacka sänkan, och så hade det gått 5 extra minuter.
3 Jamen jo.
4 Uppsprungen stig.
5 Bara att fortsätta.
6 Lite höger, men det gjorde inte så mycket då stängslet fångade upp. Över höjden, förlängde kontrollen med surdraget.
7 Tror jag kände mig tvungen att titta på en annan skärm.
8 Fick för mig att jag gått snett åt vänster och kommit upp på höjden söder om. Det kostade en minut att komma på bättre tankar.
9 Över hygge 1 enligt plan, sedan snett men styrde in mot indragna vätskekontrollen. Trodde jag lämnade hygge 2 ett hörn längre söderut. Nu var både huvud och ben trötta och synen av kraftledningen räddade mig. Gick av släpstigen vid diket men slarvade och siktade in mig på fel höjd. Började om vid diket.
10 En lockande skärm lurade iväg mig, men jag lyckades förstå vilken punkthöjd den satt vid.
11 Även kände jag mig tvungen att titta på fel skärm (2ggr!) fast det inte fanns någon sten där.
12 Mer vänster än jag tänkt, men vägen ville jag till. Borde fortsatt lite längre på den. Nu hittade jag först fel sankmark, sedan en skärm jag inte kunde placera. Tyckte den stora stenen borde vara lätt att se,men fick vända tillbaka och såg dubbelstenarna. Fel riktning igen och när jag vände tillbaka för andra gången hade jag tur att stenen låg i vägen för mig.
13 Ojoj,hittade trevliga uppsprungna stigar,men kollade inte riktningen. Igen räddad av ett jakttorn.
14 - 15 - Mål Skönt!
Otroligt nog var det några som tog ännu längre tid på sig.
Dölj kommentarer (2)
Hennng: Kul att läsa. Var du själv mesta tiden eller hade du löpare att hänga på?
Anders: Va? Fanns det andra som hade samma bana? Mer seriöst: när jag före kontroll 2 tittat till hygget och precis säkrat att jag var vid stigförgreningen kom det en mycket ung (finsk?) löpare och undrade var vi var. Vi sökte tillsammans upp sänkan. Till 3 sprang vi inom synhåll men jag tog kontrollen bättre. Till 4 drog han iväg och jag följde honom och stigen, likadant till 5. Till 6 hade vi sällskap 75% av sträckan,men han drog höger och jag tror att jag kom först. Sen såg jag inte honom mer. Någonstans vid 8 stötte jag på en nästan lika ung med Västerviks OK på tröjan. På väg mot 9 hade vi syn på varandra, men strax före den indragna vätskekontrollen rundade han åt SO. Trots min omväg modell större kom vi samman igen i irrandet runt 9, men just när jag började om vid diket tror jag att han hittade en närmare väg och så var han borta. Jag la aldrig märke till om de hade nummerlapp eller sprang en öppen bana. I övrigt var det ingen som jag fattade skulle åt samma håll, men det kan ju berott på att jag inte sprang åt rätt håll.
Lägg till kommentar
Spara
 
10mila str 9 (2015-05-09)