Vinterserien Hellas (2014-12-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hellasgården / Nackareservatet
Arrangör: Hellas orientering
Distans: Bana B 6,3km
Sträcka: 9.81 km
Tid: 83:51
Genomsnittlig puls: 155
Maxpuls: 178
7-8 minusgrader. Hade tänkt springa utlovade 4,2km, men den fanns inte. Ett snabbt överslag sa att jag borde hinna 6,3 och ändå se fotboll kl.13.
1 Valde att trampa stig för att inte tappa bort mig direkt. Osäker mot slutet, men jag det fanns andra att ledas in av,
2 Mer stig för att få upp värmen. Letade efter en sten, som jag inte heller såg. Fortfarande gott om sällskap.
3 Stig runt betydde klättring upp, som gav värme men också tappad riktning. Den här gången lurades jag iväg på en liten sväng av andra.
4 Planen var nog bra, men hur jag kunde vika av från den vet jag inte. Det gav ännu en klättring och mer värme.
5 Halkig nerfart. En annan löpare gav stöd i var jag skulle lämna stigen.
6 Tappade riktning halvvägs, och det som är tydligt nu kunde jag inte läsa in då. Efter att ha följt planen upp på högsta och sedan ner, och trots flera försök misslyckats med att hitta en brant var det bara att inse att jag var på fel höjd. Jag börjar lära mig att när kartan inte stämmer och skärmen hänger fel, så är det jag som är fel.
7 Till en början i stort enligt plan. Tappade bort stigen och kom lite för nära bebyggelsen. Misslyckades sedan med att se kraftledningen och stigen norrut under den och hamnade på vägen och fick klättra till mig lite mer värme. Förutom tveksamhet om var jag skulle lämna storstigen är jag ganska nöjd med avslutningen, lyckades läsa höjdkurvorna in mot kontrollen.
8 Tydligt spår i snön.
9 Janne kom ikapp och ville gå längs strecket, men ville inte leda. Jag valde enkel stig för att inte tappa bort mig för tidigt. Uppför backen och till slut tog Janne (som ändå följt med) över och ledde in till skärmen.
10 Nu Janne först och jag följde.
11 Vid K10 blev Centrumduon ett Centrumkuster. Jag ropade till Janne att kroka Ågren för att vi skulle ha chans på den långa spurtsträckan, men han är för snäll. Men rutschkana ner till storstigen bjöd han på. Inte mycket kartläsning för min del.
Dölj kommentarer (2)
Ågren: Tack Snäll-Janne för ordervägran! ;-)
Janne Nilsson : Men jag gav ju Ågren i uppdrag att köra på för fullt till mål så vi fick lite tempo. Rutschkanan ner var för att gena Ågren som ju drog ifrån där.
Till K9 vile jag inte alls gå längs strecket, Anders, det var mest för att försöka locka dig en annan väg rakt på så jag själv kunde ta stigen. ;)
Lägg till kommentar
Spara
 
Vinterserien Hellas (2014-12-28)