Ultralång-KM Centrum OK & TMOK (2014-10-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lida
Arrangör: Jakob
Sträcka: 9.33 km
Tid: 94:49
Genomsnittlig puls: 140
Maxpuls: 164
Klockan la av efter 1.35. Därefter handritat.
1. Kom långt bak i kön vid masstarten. Kontrollen kom tidigare än jag väntat mig.
2 Fick halvvägs två TMOK-ryggar. Igen låg kontrollen närmare än jag tänkt mig.
3 Även om kontrolltagningen gick bra hade nog första tanken, vänsterstig från K14, varit snabbare.
4 Bestämde mig snabbt för vägvalet. Kunde inte hitta lilla stigen upp från stora stigen,därför lite trevande mot slutet.
5 Kontrollen struken.
6 Såg svår ut. Bestämde mig för att följa Janne som jag sett lämna K4. Tyvärr var inte kompassgång hans starka sida idag (tyckte han drog höger, men vågade inte lita på mig själv). Vi tvingades gå ut till stigen vid fältet. Olika vägar till kontrollen, men där sågs vi igen.
7 Janne drog snabbt från vätskekontrollen, och inte blev det bättre när jag 25 sekunder ut från kontrollen kom på att jag inte stämplat. En inte 100%-ig riktning ut gav mig lite extra bröt. När jag lämnat vägen gick jag först upp på fel höjd.
8 Inte heller perfekt riktning. Mycket bröt och ett lårdjupt dike som kylde ner blev effekten. Ute på vägen såg jag bommen vid förgreningen,men drog ändå västerut först. Fick en rygg upp från stigen. Lite osäker kontrolltagningen, men Camillas steg visade att hon kom ut från en kontroll.
9 Snabbt beslut att följa stigen. Klev av den något sent, Camilla hjälpte mig igen.
10 Osäker riktning. Den stora sänkan övertygade mig om att jag gått för mycket vänster.
11 Sakta och trevande, men läste att jag skulle åt höger in till kontrollen.
12 Min klocka hade lagt av. Camillas sa drygt två timmar. Här någonstans började benen/ljumskarna bli trötta. Bommade kontrollen jag redan varit vid. Stigen bakom räddade mig.
13 Klev av stigen lite tvärt, men läste av det.
14 Missade stigförgreningen före huset och fick bröta mig fram. Sedan enkelt.
15 Trötthet = läste mot K2. Jag var på väg att stoppa ner pinnen när jag läste kodsiffran. Hittade sänkan mot kontrollen bra.
Mål: Dålig koll på kartan gjorde att det tog tid att hitta stigen.
Kom i mål under maxtid. Belöning för rejält arbete: Se bilden.
Dölj kommentarer (1)
Janne Nilsson : Men jag lyckades nästan med min plan, att villa bort dig där i skogen mellan K5 och K6 och sen smita ifrån dig och du skulle vara helt bortgjord i skogen.... Skämt åtsida. Hade ju känt mig bättre hade du aldrig följt efter mig för då hade vetat några saker... 1) När jag springer med någon annan tappar jag helt fokus och kartkontakt och det går alltid åt helsicke... 2) Och om jag tar kompassgång på klassiskt vis med min planka och rusar med kompassen i högsta hugg och låter den bestämma riktning så går det också åt skogen. Gör det sällan och när jag gör det blir det supermissar. 10 minuter här... Samma sak på medel-DM och samma sak på Luffarligan för två veckor sen... Ska sluta med det tror jag, eller så måste jag träna rejält på det.
Lägg till kommentar
Spara
 
Ultralång-KM Centrum OK & TMOK (2014-10-25)