Göröd lasertest (2014-07-12)
Kategori: Träning
Karta/område: Göröd
Arrangör: Karin Fägerlind
Distans: kort
Sträcka: 3.29 km
Tid: 61:50
Det här är ett första test av kartmakare Karin. Laserdata och lite finsk kartprogramsmagi och här är den. Fyra kontroller i rött, banan inritad i blått mitt spår i fett-rött med få gula och gröna inslag. Det lite grågröna spåret är hundpromenaden/inplockningen dagen efter.

Inga stigar, inga stenar, inget vatten, bara kurvor, branter/skarp lutning och lite gult och grönt. Start och mål nära barndomshemmet.

Siktade först på det förmodade träsket, det plana området uppe på höjden. Går ut i det, tar mig förbi branterna och upp på nästa platå/träsk, vidare upp på höjden och vrider upp mot K1 och ser snitseln på håll.

Bockar av två partier med branter och en stor sänka innan jag tar mig upp på rätt höjd med K2, inga problem.

Går ner i sänkan som är tydligare än snabb, rundar det gula träsket. Litar sedan lite väl mycket på att det gröna stämmer och utesluter området där K3 ligger. Letar på flera andra ställen som naturligtvis inte stämde på andra sätt. Tyvärr kan jag bli lite väl låst i huvudet. Hade också för mig att någon av kontrollerna skulle sakna snitsel, kanske var det den här? Nej.

Skråar upp mot K3, hade nog ganska rätt ett tag men anpassade inte min fortsatta riktning efter det. Konsekvensen blev att jag irrade runt en bit söder om snitseln. Det finns lite kvar att lära på kurvbilden. Gav upp och kämpade mig ner genom grönskan till K4 som hade en solklar kontrollpunkt.

Hoppas på bra genrep inför Schweiz på tisdag.
Visa kommentarer (0)
 
Göröd lasertest (2014-07-12)