Vålådalen etapp 2 (2014-07-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vålådalen
Arrangör: Östersunds OK/Brunflo IF/Frösö IF
Distans: 3,4 km (ÖM6)
Sträcka: 5.54 km
Tid: 68:45
Lyckades direkt med att hitta nyckeln till dagens lopp, träsk. K1, söderut till träsket och följde sedan det. Tillbaka till stig och lämnade den när grönrastret började, bockade sedan av vinterlederna, träsket och stenarna. Fortsätter på riktning mot K3, bockar av bäckarna och når sedan en sten och misstänker att jag drivit lite norrut. Eftersom det var en punkthöjd jag hittat missar jag K3 och får vända tillbaka och göra om. Tappade nästan 4 min här.

K4 och K5, ner till träsket och byt riktning vid sten. K6, ut till träsk och följa det norrut. K7, träsk igen och följer nästa ovanför sänkan men dras med runt och kollar inte kompassen vilket för mig till floden på helt fel ställe. Fattar inte riktigt vad som hänt och vänder tillbaka och läser definitivt in mig på näsan vid floden.

Revanscherar mig med sträckseger (+3 min till tvåan) till K8. Gjorde inget magiskt direkt, bockar av de två vinterlederna, fortsätter på stig tills korsningen med en av vinterlederna och drar in i skogen och prickar träsket nära K. K9 tog lång tid men vållade inga svårigheter. Drogs sedan tyvärr med till K11 före K10 vilket gjorde att jag tappade mer tid.

Kul etapp i fjällterräng. Känner att kroppen är på rätt väg, blir sjukt trött när det går uppför men återhämtar mig ok.
Visa kommentarer (0)
 
Vålådalen etapp 2 (2014-07-05)