Kilsbergsträffen (2014-05-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Storstenshöjden
Arrangör: KFUM Örebro/Hagaby GoIF
Distans: 4,4 km (H35)
Sträcka: 7.61 km
Tid: 92:05
Det var idag jag skulle var cool och göra ett lugnt och stabilt lopp. Sakta men säkert osv bla bla bla.
Så blev det inte.

Tappar riktningen i träsket och vimsar runt innan jag följer någon som visst skulle till samma som jag. K2 och K3 hackar ordentligt. Väljer att inte gå runt det gröna mot K4. Förstår var jag går in i det gröna men borde använt det bättre och sett till att jag kommit ut på det gula området. Lyckas ändå vända runt och hitta rätt utan att vimsa alltför mycket.

Tänker gå runt mot K5, hittar groparna i det gula och försöker gå rätt på istället. Tappar riktningen och hittar höjder som jag tror är gula men jag hittar inte min sten nedanför. Är nu inne i det gröna och det känns för djävligt. Vänder sydöst och hoppas hitta rätt, springer...nej, jag går och hittar K6 och efter lite ytterligare strul löser jag knuten.

Nu vill jag bara bort från det gröna helvetet och promenerar i riktning mot K7. Går ut vi hörnet av hygget och tar K7 söderifrån. Känner att jag nu äntligen kan orientera igen. Följer beståndsgränsen mot K8, upp på den tydliga höjden och plockar. Ut till vägen och söderut, ser faktiskt K9 från stigen, in och stämpla! Nu släpper det.

Nej.

I något slags övermod drar jag iväg och förstår inte vad de svarta prickarna som går till min höjd är för något. Läser inte in mig förrän på gulhöjden med en sten. Jag borde gått ut österut från K9 och använt träsket eller gulhöjden med tornet. Går på strecket till K11 och gör sedan K12 och K13 av bara farten.

Det känns givet att springa runt till K14. Tror att jag är längre norrut än jag är när jag lämnar stigen och gör en krok söderut. Fick sedan ingen ordning på höjden med K15 men kunde sett kontrollen om jag bara lyft blicken.

Det är ganska uppgivet nu. Kommer in i ett omskolningsområde med öppna kontroller lite överallt. Är i närheten av K16 i ett stenbundet område men hittar det inte på kartan. Ser dock en kontroll lite längre ner men det känns inte alls som min sänka. Allt är förlorat ändå så jag går ner och kolla...jovisst, det är min. Lyckas promenera in K17-K21 utan större engagemang eller fadäser. Inser att min chans att göra något bättre idag än igår är att spurta hårdare. Det är ett upplopp som passar mig, ganska jämt och över 100m. Försöker hitta ett högt steg på tå och tar sedan i så att jag nästan trillar. Success, 1 sek bättre!!

Trist att floppa så här hårt MEN, inga 30 20 15 eller 10 min bommar. Är i ett mellanläge av O-mättnad och O-sug.
Visa kommentarer (0)
 
Kilsbergsträffen (2014-05-18)