Stockholm City Cup E1 (2014-05-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Akalla
Arrangör: Sundbybergs IK/OK Södertörn
Distans: 3 km (H17)
Sträcka: 4.48 km
Tid: 18:59
Mitt bästa sprintlopp ever. Kanske skriver lite mer senare.

Ja, nu är det dags att skriva.
Trots lång väg till startpunkten hittade jag den inte på kartan förrän precis när jag kom fram. Bestämde mig snabbt för att springa bort till bron och inte köra någon diagonal variant. Var lite trevande och fick kolla en gång extra att det var en passerbar väg.

Strax innan K1, kollar jag utgångsriktningen mot K2. Undviker återigen att diagonala, ju färre svängar desto bättre tänker jag. Är osäker upp mot K2, det ser inte ut som jag tänkt mig men den inhängnade planen finns ju där och den ska passeras.

Ser bara vägen via K4 för att nå K3 men det känns som att banläggaren tänkt sig något annat. Inget jag kan göra något åt i alla fall. På vägen tillbaka från K3 bestämmer jag mig för att springa på utsidan av husen mot K5. Gör en dubbelkoll när det egentligen är för sent om jag kommer igenom hela vägen. Vänder ner efter K5 och rundar huset på utsidan, tvekade om jag skulle gått direkt upp i backen men slog bort det eftersom den andra tanken hade kommit först.

Nere vid K7 tänker jag att det säkert en luring att försöka på löparna att fortsätta springa där nere så jag vänder upp igen, mot strömmen. Då hade jag inte sett den ljusgråa passagen precis vid K8, trodde jag skulle tvingas runt på ena eller andra hållet. Jag lyckades upptäcka passagen i tid och stämplar precis efter en annan herre. Han drar direkt in i skogen på en liten stig, tvekar lite men hänger på. Passerar cykelväg och fler löpare ansluter, snart fattar jag att vi är på väg till varvningen. Hänger med förbi K10 och K11, läser sedan mot K12 och bestämmer mig för att springa till bron norröver. De andra viker av genom huset, jag tvekar men fortsätter.

Det går lite väl fort ut från K12, jag har inte stenkoll på vart jag ska men jag har en rygg och följer den och fattar att vi ska höger efter husen. Läser mot K14 och vill undvika att fastna på bron. Vill ta mig ut och igenom så fort som möjligt. Lyckas men känner mig osäker för de andra är inte i närheten, däremot ser jag några vilsna på bron.

Ser att bortre bron funkar till K15. Vänder tillbaka efter stämpling och hamnar i döda hörnet men reder mig snabbt. Får en rygg efter K16 och laddar på allt som finns kvar.
Dölj kommentarer (1)
Brinkman: Bra sprunget Henrik! Där knäppte du mig på näsan... :-)
Lägg till kommentar
Spara
 
Stockholm City Cup E1 (2014-05-14)