Jubileumsdubbeln medel (2014-05-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brevik
Arrangör: Järla Orientering
Distans: 4,6 km (ÖM8)
Sträcka: 6.9 km
Tid: 76:39
Det här loppet sket sig direkt till K1. Stressade iväg som vanligt. Hittar en liten höjd som jag tror är min. Den idén gav jag faktiskt upp när jag såg en fetare och mer lämplig åt ett annat håll. Tyckte dock inte det stämde med vilken position Svart träsk hade. Går i alla fall upp, passerade tydligen en sten som kunde hjälpt mig, noterade inte den. Kommer fram till sydsidan av höjden och ser det som skulle kunna vara det gröna med ett höjdparti bakom. Känner mig ändå inte säker på att jag är på rätt höjd. Bestämmer mig för att vända tillbaka till träsket och göra om. På vägen tillbaka möter jag Janne, visste inte då att han var på väg till "min" kontroll, han läste väldigt noggrannt och morsade på mig. På andra försöket ser jag träsket på höjden och fattar att jag är på rätt höjd och att jag var det förut också.

K2 promenerade besviket och lika ofokuserat som tidigare men hittade faktiskt kontrollen med lite vägledning från andra löpare.
K3, fortsatt promenad, det är skitdrygt. Gå tar lång tid. Passerar nedanför en gulhöjd och kommer sedan ner i sänkan med branterna och börjar tro att jag är nära, över nästa höjd och ner i grönsänkan, ner och runt branten. Gut. Fick ledning av en Tumbadam som svor fram och tillbaka i grönsänkan.

Börjar hitta tillbaka till O-glädjen igen och får upp lite fart mot K4, passerar en K i träsket och vet att jag är på rätt spår. Det kändes fortfarande som att det var väldigt långt till skärmen.
K5, bättringen fortsätter. Glider ner mot Hampträsket, över diket och upp på min höjd, inga problem med att plocka.

K6 blev strulig. Hade först tänkt springa mot K1 och söderut därifrån men gled istället mot startpunkten och stigarna. De var väldigt förvirrande och jag vågade inte lita på dom. Hade dock tålamod att inte gå upp förrän jag var vid rätt berg. Väl upp på gulhöjden hade jag inga problem. Var försiktig till K7 och tog den bra. Gled ner lite för mycket när jag hittar K8-höjden men andra löpare drog mig rätt.

K9 kändes också bra, siktar mot träsket, plockar stenen och branten på vägen och går sedan österut ser mitt höjdparti på håll. Mycket folk här nu. K10 passerar branten och går upp i sänkan, sänkan som var oväntat lång. Det rullar på, K11, gulhöjd-väg-träsk-sänkaträsk och runt till min brant.

K12, fick för mig att banläggaren inte ville att man skulle "vända tillbaka" och ta stigen så det gjorde jag. Lämnar stigen vid brant och sten, glider upp på höjden och följer den, K är ganska dold vid en gran men jag ser den på håll från mitt håll. K13, har koll på träsket och fortsätter sedan och ser stenen vid min höjd.

K14, gick på riktning och stråk, säker uppfångare fanns tillgänglig. K15, följer vägen, upp-plocka-ner. K16, tycker jag har stenkoll, ser stenen, går upp i sänkan. Möter flera löpare och ett tag är jag på väg att fortsätta upp men får känslan att något är fel. Ser då att jag inte skulle ha första sänkan utan en lite längre fram, gott och väl.

Torskar spurten med en hel s mot Jens, kanske ännu större mot någon annan? Illa illa.

Är det bara jag och mitt dåliga fokus, eller var det mycket svårare i början? Efter K4 kändes det inte alls så svårt som det kändes i början.
Visa kommentarer (0)
 
Jubileumsdubbeln medel (2014-05-11)