Jubileumsdubbeln lång (2014-05-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brevik
Arrangör: Järla Orientering
Distans: 8,1 km (H35)
Sträcka: 13.17 km
Tid: 150:17
Återigen svår skärgårdsnära terräng.

K1, försöker ta ett enkelt vägval till första. Har bra koll hela vägen ända fram till branterna där svajar jag till och svänger, trodde inte jag skulle så långt ner. Helt ok start ändå.
K2, grönområdet driver mig norrut och när jag viker runt det tappar jag riktningen och fortsätter driva norrut. När jag ser gula fläcken inser jag snabbt misstaget och accepterar det.
K3, sköter mig skitbra ända ut i storträsket men tyvärr tappar jag detaljerna där. Tycker mig se att träsket tar slut i norr, vrider således över österut och upp på höjden. På vägen upp tycker jag att det verkar lite väl högt. Två alternativa scenarior fladdrar förbi i huvudet, det första kasseras snart, det andra förstärks när jag landade i träsket på andra sidan höjden. Vrider således nv och hittar till mina höjder och hittar med hjälp av andra kontrollen. Det var klantigt att rusa upp från träsket på fel höjd men det var ett framsteg att jag lyckades fatta snabbt att jag var fel och var jag egentligen var och sedan också lita på det.
K4-5, här går det sakta men kontrolltagningen strular ändå, får hjälp av andra löpare som röjer skärmen.
K6, återfall i monsterbom (17 min enl winsplit). Det går bra till första storträsket. Planen är sedan att fortsätta bomba mot nästa storträsk och gärna dra lite söderut för att inte missa träsket. Kollar mycket kompass men glider för mycket söderut och jag blir orolig. Har inte koll på var jag är, är rädd att jag missat storträsket på något sätt. Det har ju varit blött lite här o var, har jag passerat det? Siktar istället mot kraftledningen, läser till slut in mig och vänder tillbaka.
K7. Vet att när den här är tagen är jag på väg hem. Lyckas revanschera mig en del här, genom norra delen av träsket, sedan branter på höger, träsk igen, vrider v över höjden, branter höger igen sedan upp på min höjd, ser stenen strax innan min punkthöjd.
K8. Stig väg o vatten. Går upp på höjden och hittar träsket och fortsätter framåt till branten.
K9, tar mig sakta framåt i det uppsprungna stråket, det var längre än vad jag trodde.
K12, tänker runda branterna men drar ändå upp men hittar en väg ner mellan dom. Rundar sedan nästa höjdparti och har koll på förbjudna träsket, ängen, branten, gröna, sedan upp i sänkan och däruppe sitter den.
K13, siktar rätt och kommer emellan de gröna partierna och fortsätter rätt och ser kontrollen på håll. Började bli lite lättare nu?
K14, siktar på gula områden. När jag väl lämnar drar jag lite väl mycket nv men inser det och kommer ut nära tomten. Hittar en bra ingång via sänkan.
K15, hade koll på hygget och gula fläcken, viker sedan ner mot kontrollen.

Är mycket trött på slutet men samtidigt glad över att jag tog mig igenom. Det var en kamp. Tyckte det var svårt, ännu mer noggrannhet hade behövts.
Visa kommentarer (0)
 
Jubileumsdubbeln lång (2014-05-10)