Gustavsbergs OK medel (2014-05-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Långvik
Arrangör: Gustavsbergs OK
Distans: 4,7 km (H21)
Sträcka: 7.12 km
Tid: 93:44
Hade på känn att det här skulle bli ett rejält test. Tidigare erfarenheter från området hade givit mig stor respekt och uppmaning till försiktighet.

K1, lyckades ta det piano och följa höjden och ner till min brant. K2, tänkte nog i förstaläget springa uppe på höjden men gled ner på vänsterkanten och det gick fint därifrån också. K3 är något av en mardrömskontroll. Hur ska jag göra det här på ett säkert och enkelt sätt? Riktning och träsk blev mitt medel. Fick nog lite rastipanik vid stenen och vek ner till en annan kontroll, noterar dock att jag inte har något minne av någon sten. Fortsatte ändå ganska tryggt framåt eftersom jag inte kommit så långt att höjdpartiet sluttat ner till stigen än. Sprang runt höjden och upp till K4. Efter den här öppningen ville jag använda en trygg stig lite. Lyckades också med detta även om det kanske inte var den snabbaste vägen. Hade mycket bra koll på höjderna när jag lämnade stigen. Gick mycket på riktning mot K6, träsk, branter, träsk igen och upp på höjd. Väl däruppe utan kontroll insåg jag att följa höjden mot nv var rätt väg, gott.

Till K7 kom första stora blundern. Ute på stigen känner jag mig osäker på vart på stigen jag är. Kolla upp det Henrik! Äsch, jag kör på riktning, det går nog bra. Grymt nära var jag men det räcker inte. Testade några dåliga teorier men vände tillslut tillbaka till stigen. Sprang västerut och kom upp på höjden och därifrån var det inga som helst problem att hitta rätt. Försiktigt till K8.

K9, en ny mardrömskontroll. Tänker att jag får lita på träsken och riktningen igen. Idén var att gå sv och komma till träsket med alla branterna men dit kom jag aldrig. Insåg på vägen att jag kanske passerat det och anpassade mig. Vek sv lite senare istället för att hitta storträsket söder om K9. Klockrent, såg steniga hörnet på höjden och smet runt höjden med min kontroll. Kändes grymt bra! K10 på riktning.

K11 blev nästa större bom efter en bra period. Trots att jag hittade en annan kontroll vid den enda stenen lyckades jag inte hålla upp noggrannheten utan fick besöka stigen innan jag kom rätt. Väl där träffade jag Karl M som letade efter stenen jag besökte för en stund sedan. Ja ja, bara att försöka hitta fokus och noggrannhet igen.

Trycker stig ända till den kröker för att vara riktigt säker. Glider ner i träsket som var skönt löpbart. När jag ser branten går jag upp över höjden och ner i nästa fåra och hittar min sänka klockrent, yes! Mot K13 passerar jag träsk och sten och när jag kommer upp ur sista träsket ser jag kontrollen där uppe. Riktning till K14. Planen till K15 var att ta mig upp på första höjdpartiet och sedan ner i rännan mellan höjderna. Väl upp på första partiet blir jag skitosäker, är det verkligen rätt eller har jag kommit upp på nästa redan? Blir lite lurad av något som ser ut som ett träsk söder om mig. Nu förstår jag att det kan varit den gula fläcken. Kom tillslut över första höjden och kunde sedan följa stråket till skärmen.

K16, hittade rätt metod igen och hade bra koll på träsk och branter innan jag kom upp till min punkthöjd. Är nonchalant mot K17 och tror jag enkelt kan trampa på i rätt riktning men jag glider snabbt snett. Inser dock det ganska fort och vänder tillbaka på rätt spår. K18, tänker att riktningen, träsket och sedan upp på rätt höjd är lösningsförslaget. Kommer ut rätt till träsket men blir av någon anledning orolig att jag kommit snett och inte är vid rätt träsk. Som tur var hade jag inte problem att läsa in mig vid en brantkontroll söder om träsk. Visst var det klantigt att släppa riktningen, att inte lita på vad jag gjort MEN jag tappade inte 20-15-10 minuter på det. Det blev "bara" 2. Bättre katastrofhantering i det här läget.

Slarvar lite med riktningen mot K19 men fattar det vid träskkanten. Har bra koll mot K20, men sämre in i mål. Kände mig snuvad på en bra chans på spurtsplit.

Är nöjd med loppet trots flera bommar. Inga riktiga monster med mina mått mätt. Orienterade bra i svår miljö vid många tillfällen. Lyckades också anpassa mig så att jag bara tillfälligt tappade greppet. Läste av skogen och fattade läget fint vid flera tillfällen.

Vårsäsongen får nu lite mer inslag av sprint men flera skogstävlingar återstår!

Visa kommentarer (0)
 
Gustavsbergs OK medel (2014-05-01)