Hagenvåren lång (2014-04-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Billingen
Arrangör: IF Hagen
Distans: 8,1 km (H35)
Sträcka: 13.05 km
Tid: 99:20
Ny utmaning. 8 km i vårvärmen.

K1, gick ut lugnt och tog den rent. Slarvar iväg lite konstigt mot K2, när jag väl fått ordning på det går kontrolltagningen fint. K3, omständigt vägval men bra koll i alla fall. Hade blivit varnad för alla höjdkurvor på förhand och var lite villrådig vid flera vägval. Tycker ofta det kan vara bökigt att reda ut vad som egentligen är effektivast när det gäller höjdkurvor.

Lite svajigare mot K4, vek av från stigen lite väl tidigt men hade det på känn och fortsatte framåt och precis innan dök en annan upp och plockade den. K5 var väl höjdpunkten på mitt velande när det gäller kurvorna. Sprang samma väg tillbaka ungefär och när jag väl kände igen mig hade jag stenkoll hela vägen och inga problem med att hitta rätt.

K6 var en sådan kontroll där jag kände att jag var nära, sänkte farten, lyfte blicken..och där, pang. K7 såg jag redan innan jag lämnade spåret. K8 gick fint, kände delvis igen mig från igår. K9 blev dagens bom. Sprang för långt på stigen söder om hygget, tänkte mig inte för alls. Försökte sedan korrigera detta, vill hitta stigen i öster men jag var aldrig så nära som jag trodde. Ger upp och försöker ta mig norrut men istället hamnar jag på spåret i väster. Då får jag lite bättre ordning men missar tyvärr kontrolltagningen också, en olycka kommer sällan ensam. När jag ser spåret i efterhand känns det trist att jag var såpass nära kontrollen utan att fatta det.

Hittar rätt igen och tar K10 fint. Vågar inte gå rätt på mot K11 men borde kanske genat lite genom skogen i alla fall. Är försiktig in mot kontrollen ser den när jag vrider på blicken. Tar K12 klockrent via rövarkulan. K13 också den fint, lyckas bra med att sänka farten i närheten. Detsamma gäller K14, jag är på väg att kasta mig in i skogen tidigt utan att riktigt känna att jag har koll men fortsätter istället framåt och ser då trippelstenarna och ett bra stråk in.

Är uppenbarligen riktigt trött här, tänker gå nordost och smit söder om sjön men drar rakt norrut och fattar inte läget förrän jag står på strandpromenaden. Tagningen av K16 är dålig, jag har inte fattat att kontrollen borde sitta nere och inte uppe, springer flåsande förbi ovanför och får vända tillbaka när jag tillslut kommer ner i träsket. Resten av avslutningen gick i alla fall bra. Tar dagens enda sträckseger på spurtsplitten!

Surt att jag kunde undvikit sistaplatsen om jag inte bommat så hårt på slutet men men, alla bommar vi ibland. I stort är jag ändå mycket nöjd med loppet. Det känns som jag hade bättre koll än förra säsongen.

På första maj räknar jag med ett tuffare test ute på Ingarö.
Visa kommentarer (0)
 
Hagenvåren lång (2014-04-27)