Tiomilarepet (2014-04-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Glömsta
Arrangör: OK Älvsjö-Örby
Distans: 2,8 km (ÖM7)
Sträcka: 3.84 km
Tid: 31:03
Återigen var det fotboll som avgjorde valet av kort bana även om jag blev sugen på 5 km Ö6 när jag skulle anmäla.

Lite udda att starta på TC mitt bland alla uppvärmande stafettlöpare men visst, det funkade det också. Tog 1an klockrent utifrån det vägval jag gjorde. Slarvade direkt på 2an istället. Fokuserade bara på gula fläcken och tänkte inte alls på riktningar och höjder. Stigen i norr fångade upp mig och ledde mig tillbaka på rätt spår. 3an gick lätt, hittade rätt stig och såg kontrollen från densamma. Lite mer försiktigt mot 4an, vek av från stigen lite för tidigt och blev osäker. Fick här sällskap av TMOK som tydligen bommat K4 rejält men tillsammans med mig gick det fint.

Vi hade kontakt till K5 (på strecket!) där han var några steg före. Jag går lite mer rakt ner mot spåret och kommer före och försöker öka i backen upp på andra sidan men känner att han ändå är nära. Jag saktar ner uppe på höjden och försöker vara noggrann, blev kanske lite väl försiktig då det fanns utmärkt sista säker i form av en flod strax innan K6, TMOK är bättre blickskolad och ser den före mig. Jag försöker åter öka tempot mot K7 men lyckas inte bli av med honom. Tycker han viker av för tidigt från stigen, går lite för rakt mot höjden vänster om kontrollen (obs, då hade jag inte alls koll på att K7 låg mellan 2 höjder). "Naturligtvis" litar jag mer på honom än mig själv och går också upp på höjden. TMOK fortfarande steget före.

TMOK valde sedan att går rätt på mot 8an. Jag väljer då att tugga väg för att jag är snabb där och för att jag vill göra något annat. Strax innan de första tomterna på höger ser jag TMOK i skogen på väg ut mot min väg, yes! Kom igen nu, ta 8an rent, den ser ju lätt ut. Känner mig grymt pressad men lyckas utan problem. TMOK var inte heller så nära som jag befarade. Är ganska defensiv till det utbrutna målet också men det betalar sig då jag inte ser TMOK i närheten.

Det var ett roligt lopp om än lite väl kort. När jag efter loppet tittade på Ö6 banan tyckte jag nästan den var lite svårare än Ö7. Stefan, Henning vad tycker ni?
Visa kommentarer (0)
 
Tiomilarepet (2014-04-23)