Golf OL (2014-04-15)
Kategori: Träning
Karta/område: Tumba-Lida
Arrangör: Jakob S
Sträcka: 8.16 km
Tid: 80:26
Momentet var att memorera det viktigaste på kartan och använda kartan så lite som möjligt.

1an, försökte gå på riktning och hitta rätt höjd. Det gick sådär men väl i ringen ledde Stuart mig rätt. 2an, följ stigen, vik av söderut vid stenen, funkade fint. 3an, hålla mig väster om det gröna, vika in och sedan gå söderut. Tappade flytet lite och borde kollat en extra gång på kartan. Istället avslöjade Karin och Jorrit kontrollen för mig. 4an, defensivt med spåret och söderut vid kröken.

5an, hade min plan klar, ta lillstigen vid kröken och fortsätta i tangentens riktning. Tyvärr följde jag Moa och Jorrit lite väl mycket vilket gjorde mig osäker. Jag var på rätt väg. 6an, riktning norr, håll koll på branterna. 7an, sydväst upp på höjden, följ den och håll koll höger. 8an, spring förbi vid 4an, passera fältet, upp på höjden och ha utlöparen på vänster hand. Här tappade jag riktningen och kom inte ihåg att det fanns två vägar som omringade det här skogspartiet. Fick kolla kartan en extra gång samtidigt som Karin pekade ut kontrollen.

9an, följ spåret och vik av vänster när det börjar gå nedför och branter börjar kunna komma. Kontrollen satt längre in från spåret än vad jag kom ihåg vilket gjorde mig osäker. Hittade Karin där, vi bestämde oss för att växelläsa resten av banan. Jag började med 10an, blev osäkrare när jag inte var ensam, fick kolla 2 gånger extra för att hitta rätt men jag tog den väg jag tänkt. Karin ledde till 11an.

12an, ner, ut till vägen, spring förbi sjön, upp på skrå. Klockrent. Karin tog 13 klockrent. 14, runt vattnet, ta höjd och försök hitta den otydliga sänkan. Känns inte som en klockren plan i efterhand. Vek av från stigen tidigare än vad jag trott, gled ner lite för långt men kontrollen hängde synligt vilket räddade mig. Karin läste 15.

16, håll på stigen nära sluttningen, vik upp när stenarna passeras. Jag kom in på fel stig men fattade det utan att kolla upp saken, viker ner och hittar mina stenar men jag skulle inte tagit så mycket höjd, istället skulle jag bara fortsatt lite längre fram. Här svek mig mitt minne och orienteringen blev ineffektiv. Efter det avslutade vi och lufsade hemåt.

Återigen ett riktigt roligt teknikpass. Det var mycket lättare att komma ihåg än jag vad jag trott. Visst, kontrolltagningen underlättades av att skärmarna satt tydligt och i början stod det någon vid den och läste till nästa. Det är lite så här jag orienterar normalt men då går det inte så bra. När jag då kollar på kartan igen vet jag inte var jag är. Idag hade jag bättre koll. Nu gäller det att använda det här på ett klokt sätt, så att jag blir effektiv i orienteringen.
Visa kommentarer (0)
 
Golf OL (2014-04-15)