Enenracet (2014-04-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vattenparken
Arrangör: OK Enen
Distans: 5,1 km (H21)
Sträcka: 6.28 km
Tid: 54:14
Efter en rejäl stukning av högern på sprintervallerna i torsdags var inte förutsättningarna som jag tänkt mig. Utifrån inbjudan och PM kunde man misstänka en snabb och ganska lätt bana. Tänkte det skulle passa mig. Nu fick jag tänka om och acceptera en lägre hastighet men förhoppningsvis bättre koll på kartan.

1-2-3 gick bra. Har lite sämre koll mot 4an och kommer lite för långt. Tog en tillsynes omständig väg till 5, det såg lite brötigt ut så jag tog den kända vägen runt förbi 1an. 6-7 var krönt med ett spurtpris. Segraren skulle få en start i ett ultralångt o-lopp. Kul initiativ men priset inte riktigt värt mödan.

8-13 gick fint, sakta och säkert med bra koll. Trots att det gröna avskräckte mot 14 såg jag ingen annan väg, det visade sig inte vara så "grönt" heller. Vägen till 15 blev krokig pga framkomligheten. Krokarna är nära att snurra bort mig men när jag ser stigen från punkthöjden norr om kontrollen fattar jag galoppen. 16-17 inga problem, nu börjar det svärma lite andra löpare runt mig.

Väljer att springa runt mot 18, tror inte jag såg möjligheten att ta den otydliga stigen. Är dock mer missnöjd med kontrolltagningen. Jag hade kollat att jag inte borde vika av från det gula vid hälften ungefär, trots det svänger jag upp alldeles för tidigt och letar famlar med några andra i det steniga partiet.

19-20 transport. Valde springa runt och ta stigen upp till 21, såg inga andra alternativ. 22-M transport.

Jag är nöjd med den här insatsen. Den lägre farten tillsammans med den enklare banan gav bättre koll på kartan och bättre kontrolltagningar. Kart- bannördar, vad var det som gjorde den här banan svart?
Jag är också nöjd med att jag lyckades fokusera på mitt lopp och vad jag skulle göra trots att det var mycket folk på många ställen, många som skulle till andra ställen men jag höll fast. Naturligtvis är det enklare när banan är enklare men i alla fall.

Nästa vecka blir det dubbla lopp!
Visa kommentarer (0)
 
Enenracet (2014-04-06)