Kompasskola natt (2014-03-25)
Kategori: Träning
Karta/område: Visättra
Arrangör: Martin Lerjen
Sträcka: 6.24 km
Tid: 76:05
Kompass och riktning är en av mina svagaste punkter inom orienteringen. Inget snack om att jag behövde den här (och behöver flera) omgången.

Hade häng till 1an.
Glömde tyvärr bort det där med att följa strecket mot 2an. Kämpade mig igenom träsket, passerade diket, vred sedan uppåt i slänten. Fick nytt häng när Lena och Anders drog förbi. Det var strax innan 2an alltså. Innan de dök upp hade jag sett lampor åt 11an till.
Hade sedan lätt häng mot 3an.
Släppte Anders vid 3an och vill köra eget mot 4an. Kände att jag tappade riktningen i det kalla träsket innan höjd och stig. Följde höjden runt och kom upp på stigen. Glider av stigen och tar mig sakta fram i ganska bra riktning. Det var ganska öppet och lättsprunget men jag var försiktig för att inte ställa till det. Såg efter ett tag en sten och kunde inte motstå att avvika och kolla upp läget. Ingen reflex. Hittade ingen lämplig sten på kartan. Var e jag? Kollade klockan. Hmm. Såg Ågren tröska fram lite söder om mig. Ska jag fortsätta framåt i samma riktning? Äsch, jag har inte koll på läget, drar norrut mot stig.
Väl ute på stigen bestämmer jag mig för att springa hemåt. Tråkigt att jag var på rätt väg mot 4an utan att ha tillräckligt med koll för att fortsätta. Det fanns ju ganska bra uppfångare bakom.

Attackerar 13 från gläntan. Det gick helt ok. Jorrit dök upp strax efter och vi tog 14 tillsammans. Vid mål återsåg jag Anders som tydligen badat i ett träsk. Det visade sig att han inte var ensam om att ha badat. Det fanns något gott med att inte komma så långt på banan.

Mer träning nästa vecka!
Visa kommentarer (0)
 
Kompasskola natt (2014-03-25)