MD Buthiers (2014-03-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Buthiers VI
Arrangör: Esprit Raid
Land: Frankrike
Distans: 5,6 km (H21E)
Sträcka: 8.87 km
Tid: 82:05
Ja. I Frankrike springer vi alltid i elitklass när det bjuds på medeldistans. Så är det bara.

Misslyckas helt med att var cool till 1an. Kör på mitt stigvägval men har inte koll på grejerna i huvet. Svänger av på fel stig och lämnar den åt fel håll, såg nog en kontroll uppe i backen där. Läser in mig vid 5an och då har jag vaknat.. men bara lite. Låser fast mitt fokus på att 2an ska vara precis vid tomtgränsen. Det var den också men inte längst ner i grytan där jag stövlade runt. Lurade nästan ner Mattias H i grytan men han hade bättre koll än så. Det var första gången vi sågs under loppet men inte sista.

3-6 gick bättre, var Mattias hack i häl bitvis. Strax innan 7an var jag helt ikapp. Vi var lite lost men jag hängde på en annan snubbe som såg lite mer bestämd ut, rätt val. Eftersom Mattias startat en bit efter mig försökte jag mig på ett ryck. Det gjorde mig trött och jag svängde åt fel håll en gång.

8an såg lurigt diffus ut i sin placering. Den omgavs också av ljusgrönt som kanske inte riktigt syns på den scannade kartan. Jag beslutade för att ta den via stigen och möta löpare på väg mot 9an. Det gick fint och när jag är på väg ut från den möter jag Mattias. Yes, nu försöker jag rycka igen!

9-12 går bra och var nog min skönaste del av loppet. Här var det lövskog med bra framkomlighet och god sikt! Strax efter 12 är Mattias ikapp igen, suck. Jag känner mig helt lost bland alla block och stenar. Säger till Mattias att nu går jag häråt (västerut) på vinst och förlust. Det blev förlust. På vägen tillbaka möter jag Mattias som varit nere vid inhängnaden och läst in sig, vi tar 13 tillsammans. 14 likaså.

Mattias tar något som jag uppfattar som en konstig väg mot 15 och jag inbillar mig att nu har jag chansen för ett nytt ryck. Jag tar också en konstig väg och känner mig väldigt osäker eftersom jag blev helt ensam i övrigt också. Får ihop det tillslut men strax innan kontrollen möter jag Mattias på väg ut. Tar 16 klockrent och här honom hack i häl vid 17.

Får bra häng av några andra upp mot 18. Precis när jag tagit den ser jag Mattias komma svärande från ett annat håll. Kom Henrik, kör nu! 19 sitter klockrent och jag öser på mot 20. Återigen saknas kylan och det går lite väl fort. Kollade faktiskt kompassen och tyckte två ggr att jag var på väg åt rätt håll på rätt stig. Så var det inte. Missar sedan även kontrolltagningen av 20 när jag blev distraherad av en massa stigar som jag inte såg på kartan.

21-24 går finfint och jag får löpa på lite. Mattias var på väg ut från 24 när jag kom dit. Vi är en klunga som tar 25 tillsammans sedan skiljs vi. Återigen tar jag den orienteringsmässiga nitlotten och möter Mattias när han är på väg ut från 26. Tog sedan en idiotväg upp från 27 istället för stigen.

Ingen bra prestation från min sida men ett fantastiskt roligt lopp med duell som främsta krydda.
Visa kommentarer (0)
 
MD Buthiers (2014-03-08)