Fläckvis karta (2014-03-07)
Kategori: Träning
Karta/område: Le petit Mont Chauvet
Arrangör: Pierre Schamberger
Sträcka: 9.82 km
Tid: 99:46
Övningen gick ut på att orientera utan att se hela kartan och fokusera på rätt saker. Riktning var naturligtvis viktigt.

Vi hoppade över 1-3 och började med en bonuskontroll som inte fanns på den fläckade kartan. Spikade faktiskt den genom att gå upp på precis rätt ställe. 5an gick bra också, följde en stig på toppen av åsen och noterade träsken, sänkan, stenpartiet, blev ikappsprungen av Jonas precis innan kontrollen. Lena ledde oss sedan till 4an.

De var duktiga och vände tillbaka till 5an. Jag gick ner och siktade mot 6an. Nere på gulafältet väntade Jens och vi tog stig mot kontrollen. Karin tog den precis innan oss från ett annat håll. 7an tog vi nästan tillsammans.

Som man se försökte jag ta 8an på egen hand. Höll en bra riktning till en början men såg en formation lite väl tidigt som misstogs för den på kartfläcken. Lena dök tillslut upp och ledde mig rätt. Mot 9an lyckas jag hitta branterna som fanns på fläcken men trots det ingen kontroll. Den här gången dök två fransmän upp och hittade rätt. 10an tog vi tillsammans.

Släppte dom men lyckas ta 11an klockrent men hade kanske en del tur. Fortsätter på åsen mot 12an, känner att jag glider ner på södra sidan men tar mig över till norra och viker in när åsen börjar ta slut. Är väldigt nära men hittar den inte. Har lite tidspress här och gör några hastiga försöka att hitta men lyckas inte. Springer hemåt.
Visa kommentarer (0)
 
Fläckvis karta (2014-03-07)