Vinterserien Källbrink IP (2014-03-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gömmaren
Arrangör: Snättringe SK
Distans: 7,39 km (Bana A)
Sträcka: 11.78 km
Tid: 106:38
Björn valde först, södra stigvägvalet. Då tog jag det norra mot 1an. Det funkade bra för mig tills jag kom upp på berget och drogs mot andra löpare som inte var vid min kontroll. Positivt att jag insåg att jag var lite för långt österut, trodde dock inte att jag var så långt norrut. Nåja, så kan det gå till 1an.

Bra koll 2-6. Långsträckan till 7an, där famlade jag lite halvvägs, efter att jag passerat sjön. Såg på förhand risken att jag skulle komma ända bort till långträsket norr om sjön men lyckades inte förhindra det. Blev sedan styrd österut av några fallna träd, hade koll på det och korrigerade norrut och fann stigen igen. Resten gick bra, kanske hade jag lite tur vid kontrolltagningen. Gick upp strax efter ledningen och gick på riktning...försiktigt och såg den snart. 8an var lättare än vad jag trott, sikten var mycket god och höjdformationerna syntes tydligt. 9an är lite av en gåta. Följer höjden runt i början och hittar stigen som går runt höjden, tänker fortsätta söderut på den till nästa stig. Jag fattar inte hur jag kunde tappa riktningen rakt ut i träsket utan att märka det direkt? Tillslut ser jag på kompassen att jag går västerut, girar söderut och efter ett tag siktar jag mot min höjd istället. Spåret kan möjligen vara lite felpassat här. Tillslut står jag via en stig framför det jag tror är min höjd. Är lite osäker på exakt var jag är men springer upp i alla fall. Hittar vad jag tycker är en solklar sten. På kartan ingen sten. Fel höjd? Tänker att min räddning finns söderut, om det är rätt höjd ska jag snart ha en stig. Den kom strax och jag anade också husen nedanför. Läser snabbt in mig och tar kontrollen bakifrån, viktigt! Min "sten" var en punkthöjd.

Vänder tillbaka och springer ner mot vägen. 10an går klockrent. 11an ser också bra ut men på något sätt lyckas jag smita precis förbi utan att se den. Då blir jag såklart osäker, irrar kort och vänder tillbaka, då ser jag några andra som tar kontrollen. Lite trött i huvet här kanske? Tänker mig stig vägval till 12an men lyckas dribbla bort dom och fortsätter på grov riktning istället. Istället för att fortsätta ut i mitt träsk svänger jag och hittar en hästhage som inte fanns på kartan. Vänder strax när det inte stämmer och lyckas på vägen tillbaka fatta vart jag gick fel och hittar min höjd bakom träsket.

Trött i huvet? Lyckas glida rätt bland stigar och elljusspår och letar efter en brant. Tycker jag borde se kontrollen från spåret, icke, blir osäker men springer tillslut upp och på vägen säger en dam att den är en punkthöjd vi letar efter och inte en brant. Aha! Då så. Sedan slutet gott och allting gott.

Det var en härlig dag i skogen. Benen kändes bättre och bättre. Blev antagligen trött i huvudet på slutet men innan dess var jag ovanligt vaken och lyckades lösa de problem jag skapade för mig! Redo för Frankrike?
Visa kommentarer (0)
 
Vinterserien Källbrink IP (2014-03-02)