Vinterserien Lida (2014-02-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tumba-Tullinge (A815)
Arrangör: IFK Tumba
Distans: 3,6 km (Bana C)
Sträcka: 6.31 km
Tid: 60:53
Regnet gjorde att jag steg ner från tänkta bana B till kortare bana C. Envisas man med att springa med glasögon så gör man.

Stigvägval till 1an, såg en bra avsticksmarkör (stigen) för att komma nerifrån. Inte dumt tänkt alls. Vaskade dock knappt 4 min för att jag missade nämnda stig. 2an tog jag på riktning och spår. 3an, fortsatt bra koll på stigar. Siktar in mig på storsänkan, ser den och följer med runt och får hjälp av spår strax innan jag ser den.

Går rätt ut mot hygget och följer det runt, saktar ner och ser 4an. Ner på stig, genar, ny stig, viker av och känner snart att jag har för lite höjd och för mycket träsk, girar uppåt och ser snart branten. 6an blir lite väl omständig, när jag väljer stig borde jag gå rakare mot den och inte tröska igen det gröna som gjorde att jag valde stig i första läget. Har inga problem med kontrolltagningen, det var ett fint höjdparti det där!

Mycket stig igen, viker av där jag tänkt men har av någon anledning tänkt att där kan jag gå rakt norrut. Då kom jag mycket riktigt fram till branterna. Fattar det ganska snart och svänger runt. Följer sedan spår ända till träsket söder om 8an, fattar snabbt att det är det jag ska vara norr om, fortsätter i spåren och plockar min sten.

Går på riktning och spår mot 9an. Litar inte på stigen och när jag väl passerar den blir jag osäker. Fortsätter på andra sidan men det känns inte rätt. Vänder tillbaka och blir för första gången frustrerad över att det är svårt att orientera med blöta glasögon. Väljer istället för att orientera ett dåligt häng. När jag inser att dom inte har koll drar jag tillbaka till stigen. Väljer ett Ravinen häng som ser stabilt ut. Det var det. Trist att avsluta med en bom sådär. Inte nog med det, Björn kom och blåste förbi i utförslöpningen också.

Totalt en trevlig tur med några inslag av bra koll. Några fina skogspartier. Klokt att inte springa bana B idag.
Visa kommentarer (0)
 
Vinterserien Lida (2014-02-09)