Vinterserien Alby friluftsgård (2014-01-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Alby-Gimmersta
Arrangör: Söders-Tyresö
Distans: 5 km (Bana B)
Sträcka: 8.28 km
Tid: 83:02
På grund av tidig start valdes en annan strategi än att följa spår. Jag skulle orientera på egen hand.

Lommade iväg lite planlöst men lyckades tack vare min försiktighet inte tappa mer tid till 1an. Går sedan väldigt rätt mot 2an men har inte exakt koll på var jag är och missar därför kontrolltagningen. Är nere på stigen och vänder innan jag hittar rätt. Skönt att sedan få löpa på lite över hagen. Följer stigen runt branterna och viker norrut i rätt läge och kommer rätt på. Det var naturligtvis inte strategin men jag insåg i tid att jag inte var så nära kraftledningen som jag trodde.

4an blev dagens fetaste bom. Går ut med fel riktning och tappar snart kollen. Misstänker att jag dragit österut och vänder västerut mot fältet. Tror mig hitta kombinationen sten-brant-punkthöjd precis höger om strecket. Det visade sig vara rätt men jag misslyckas ändå med att ta kontrollen. Fortsätter istället mot fältet och lyckas läsa in mig.

Tuggar vidare och fixar 5an sakta men säkert. Väljer att hålla höger vägval och sedan ta kontrollen bakifrån. Jag är nämligen expert på att hitta branter bakifrån. Glider ner vid sidan och spikar punkthöjden. Går blandat på riktning och stig på vägen mot 7an. Passerar sjön och kraftledningen, fortsätter försiktigt in och plockar kontrollen. Är fortsatt försiktig mot 8an och tror länge att jag gått för långt men tillslut sitter den där. 9an går också fint, tar den bakvägen, snäv vinkel.

Dribblar bort riktningen lite när jag ska ta 10an men får god hjälp av kraftledningen och har inga problem att ta den. Tar en dum väg ner från 10an men har sedan ganska bra koll på läget. Springer mycket elljusspår mot 12an och stänger någonstans där av kartläsningen. Vimsar runt efter kontrollen och får ihop det efter ett tag.

Totalt sett ingen bra orienteringsinsats men det fanns moment och partier som funkade bra. En skön löptur blev det i alla fall.
Visa kommentarer (0)
 
Vinterserien Alby friluftsgård (2014-01-26)