Helg utan älg, etapp 1 (2013-10-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Furillen
Arrangör: Gotlands Bro OK
Distans: 6,2 km (ÖM6)
Sträcka: 9.61 km
Tid: 63:58
Planen till 1an var bristfällig. Ville försäkra mig om att komma runt agmyren. Försökte sedan hålla riktningen. Blir uppfångad av kraftledningen men slarvar på vägen tillbaka och springer förbi kontrollen, blir uppfångad av tät skog, ser en annan stenkontroll och får sedan bättre koll. När jag var vid ledningen försökte jag se stenen som var precis vid stolpen men såg den inte vilket gjorde mig osäker. Tog med mig kraftledningsapproachen till nästa kontroll.

Följde således kraftledningen även på andra sidan storstigen och runt agmyren. Ser en del sten höger men tycker att jag befinner på gult område nästan hela tiden. Stannar till och tvekar när skogen börjar på riktigt. Det var nära att jag fortsatte men tillslut såg jag faktiskt kontrollen. Hade tur där men tackade för varningen och sökte bättring.

Tyckte det såg svårt ut att komma rätt på 3an, valde vägen istället. Lyckas perfekt med kontrolltagningen och har också hunnit läsa in mig på 4an under tiden. Vänder tillbaka och ner i sluttningen mot havet. Fattar att jag kommit ut på södra delen av det gula innan stigen. Springer mot stenen i norra ändan, jag ser den lite för tydligt och missar kontrollen precis till vänster innan. Jag hade inte exakt koll på hur de låg i förhållande till varandra.

På vägen till 5an passerar man ett riktigt naturskönt område. Man ser tydligt de två brant-etagen och siktet är inställt. Väljer sedan stig och kraftledning till 6an vilket funkar klockrent, den stora höjden var väldigt tydlig. Ser stenarna på vägen till 7an men får inte ihop den vall jag ser med kartbilden. Nu i efterhand är den väldigt tydlig även på kartan. Allt annat stämde bra och jag förlorade inte så mycket på tvekan.

Fortsätter med kraftledning till 8an, viker av och går på kompass enligt plan. Jag kämpar med riktningen men vet samtidigt att vägen kommer fånga upp mig och jag missar. När det gröna är slut ser jag folk och kontrollen mellan träden. Mycket nöjd! Tar hjälp av vägen och ledningen till 9an, klockrent. Fortsätter söderut och spanar efter en kraftledning, den uteblir i stället ser jag ett staket...just det, staket är det på kartan också. Det var tyvärr lite bräskigt utmed staketet vilket förklarar en del av bomtiden.

Dagens goda O-gärning kom precis efter stämpling av 10an, en liten H10 hade kommit vilse och fick hjälp och ett lycka till. Minnet av bräsk på vägen till 10an fick mig att välja stig till 11an. Tyvärr missade jag att det var gult och fint att gå rakt på. Kontrolltagningen gick fint då kontrollen syntes väl i backen ner.

Får lite rastipanik till 12an, alla andra springer mot en höjd som visst ligger för nära havet men vad ska jag göra? Springer tillbaka från havet och hittar min kontroll direkt och lägger på det sista in i mål.

Ganska nöjd med min insats. Det var mycket som kändes bra, lyckades hålla riktningen emellanåt, lyckades läsa lite i förväg ibland också.
Visa kommentarer (0)
 
Helg utan älg, etapp 1 (2013-10-19)