25manna (2013-10-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Upplands-Bro
Arrangör: Väsby OK/Järfälla OK
Distans: 3,4 km (ÖM5)
Sträcka: 6.09 km
Tid: 55:34
Stigvägval till 1an, inte mycket annat att välja på. Slarvar med kontrolltagningen, glider med stråket av damlöpare på stigen istället för att attackera kontrollen från motionsspåret. Siktar sedan mot stigen i kanten av det förbjudna området men glider snart med i damstråket igen och har inte koll på min riktning. När jag inser att min riktning är fel girar jag österut och kommer ut vid kombinationen sten-stig. Har då inte sett att det finns två sådana kombinationer i närheten, när den första inte funkar ser jag den andra och följder den och hittar rätt.

Tuggar stig och väg mot 3an, tycker att första floden är en bra väg in mot 3an. Hittar den inte riktigt men vet att jag har höjden på höger och floden på vänster. Trots det glider jag upp på höjden och gör en krok innan jag ger upp för att inte irra för mycket och springer på nålen söder ut till vägen. Försök nr 2 liknar det första lite för mycket, håller en mer nordlig kurs och hittar ett damstråk igen. Har för dålig koll igen och lyckas inte förstå exakt var jag är och vänder tillbaka till vägen igen. Nu ser jag att vägen har en mötesplats ganska nära kontrollen, strax innan mötesplatsen finns också en flod att följa. Floden är rejält upptrampad och går bra att följa. Jag följer damstråket över punkthöjden och fram till min punkthöjd. Fortsätter i damstråket och har mest koll på att riktningen är ok. Kommer ut vid stigen och tänker efter, tar steget in i skogen igen och då blir höjden väldigt tydlig. Damstråket tar mig runt höjden och ner till min höjd.

Springer ut på vägen ända fram till ängen och viker in. Slarvar med kontrolltagningen igen och får vända tillbaka lite för plocka stenen. 6an blir min bästa splitt placeringsmässigt, följer ängen och glider över höjden och ner i träsket till kontrollen. Siktar sedan söderut mot stigen. Lyckas missa den och misstänker att jag kommit för långt söderut. Girar västerut och blir stående på en höjd. Efter ett varvs spanande ser jag kontrollen.

Tuggar stig till 8an, ser kontrollen från stigen. Tar tyvärr inte vägen mot 9an utan följer strömmen ut på ängen istället. Ser tydligt att det är ett hörn av skogen men tycker att jag en bit fram ser ett hörn till. Ser några bankombatanter i hörnet och inser att det faktiskt är dit jag ska. Springer sedan i upptrampat stråk mot 10an.

Stor besvikelse över insatsen på en bana som ser enkel ut jämfört med många andra jag tagit mig an på slutet. Hoppas på bättre fokus och prestation på Gotland.
Visa kommentarer (0)
 
25manna  (2013-10-12)