DM-stafett Stockholm (2013-09-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Åvinge
Arrangör: Tumba orientering
Distans: 4,6 km (Ö17)
Sträcka: 3
Sträcka: 6.09 km
Tid: 47:07
Öppen stafett, sträcka 3 av 3. 4,6 km blå svårighetsgrad. Omstart kl 12.45.

Kom iväg ganska bra men hade inga tankar på att hänga trots den raka sträckan. Valde samma vägval som jag sett de stora killarna gjort, rätt in i skogen. Just då såg inte runtvägvalet något bra ut. Väl ut på ängen såg jag den lilla skogsklutten och tyckte jag låg ganska rätt. Såg att jag skulle sikta på branten, såg branten och tyckte det såg lättast ut att ta sig upp på vänster sida. Vrider sedan höger upp mot min kontroll. Tyvärr var det inte min brant jag passerat utan en mindre variant som jag inte sett på kartan tidigare. Inser det ganska snabbt ändå och vänder västerut.

Till 2an fanns det en skön släpstig norr om träsket och mellan höjderna, hade koll på släpstigen som kom på tvärsen men tror inte jag såg stenen där. Forcerar genom det gröna och tar mig upp och drar lite höger för att komma upp på rätt höjd. Där ser jag tvekande kollegor nära det steniga och min kontroll. Stämplade och drog vidare. De vart lite snopna.

Ner för höjden, genom det gröna, upp igen och fram till bortre, södra delen av höjden, kändes bra. Såg sedan ett runtvägval till 4an som kändes snabbt. När jag väl kom ner gick det ganska snabbt men vägen ner var inte så lätt. Rätt på - hade nog inte varit så dumt det heller.

Velar ganska mycket om hur jag ska attackera långsträckan. Vill helst springa äng så långt som möjligt men det förbjudna området screenade bort den möjligheten. Två alternativ kvar, ganska mycket äng och in via rågång eller tugga stig på andra sidan strecket. Det gick ganska fort men var ännu nöjdare med att kontrolltagningen satt fint. Försökte vara noggrann och försiktig över höjden, hade koll på att jag skulle till bortre delen och lite lägre än högsta höjden. Var nära att springa runt den sista storbranten men nej, jag ska längre fram och då ser jag den.

Vill ta träsket hela vägen fram till min höjd, märker ganska snart att det inte stämmer helt. Misstänker att jag är lite för långt norrut men tänker jag tar mig upp på "min" höjd och tar det därifrån. Hade tur att det var ganska öppet och kontrollen syntes på håll.

Mer stig, sneddar till snitslade stigen och trycker på så gott det går. Fortsätter i stigens riktning upp på skrå och tar det väldigt försiktigt, det är inte mycket kvar nu. Kontrollen satt under en gran vid punkthöjden. En säkrare approach hade varit att ta mer höjd och ta stenen som sista säkra. Krypkör upp till 8an, fint.

Hade bra koll på väg ner till 9an, gled utmed det två höjderna och fortsatte sedan ner i backen, plockar stenen som sista säkra och därifrån ser jag kontrollen. Vidare ner mot snitslingen och sista. Upplopp!

En bra insats utan stora blunders.
Visa kommentarer (0)
 
DM-stafett Stockholm (2013-09-15)