DM natt Stockholm (2013-09-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tumba-Tullinge
Arrangör: Tullinge SK
Distans: 3,5 km (ÖM5)
Sträcka: 5.75 km
Tid: 46:16
Natt är skräckblandad förtjusning för min del. Valde idag bana defensivt, Ö5 orange 3,5 km med tänt elljusspår borde kunna bli en trevlig tur. Plockar åt mig deffen och ser 7 kontroller, det spär på den positiva känslan.

Stigvägval till ettan och våga springa långsamt är ledorden som ekar i huvudet. Tuggar således stig och kryssar mellan förbjudna kluttar av hygget till 1an, direkt när jag svänger höger efter the forbidden ser jag ett skönt blänk. Kan det vara så enkelt? Jo, jag ska ju ha en höjd vilket verkar stämma.

Norrut till nästa stig, tänker att tvåans brant i bästa fall syns från stigen. Precis så var det, plus att en dam stod på stigen och ofrivilligt markerade när det var dags att vika in. Fortsätter med stiglöpningen mot 3an, saknar dock bra plan för när jag ska vika av. Tycker det är ännu svårare på natten att på kartan se alla olika möjligheter, det kräver aningens mer tid kanske? Blir uppfångad av en liten höjd med sten som efter en karttitt lämpar sig utmärkt som ett avstamp in i skogen. Trots ett massivt grönområdet lyckas jag se diket och följer det så gott det går. Det finns flera löpare med större osäkerhet än jag i området. Jag tror dock på mig själv och när jag kommer loss ser jag diket igen och följer det tills den sköna reflexen. Guidar en av förföljarna med ett bekräftande att 129 är nära.

Tar samma stig tillbaka. För omväxlingsskull och antagligen för tiden borde jag tagit det andra vägvalet till 4an. När jag lämnar stigen får jag lite mer grönområde än optimalt på mitt vägval. Kontrollplaceringen är dock snäll. Varför inte fortsätta tugga elljusspår? Trots mycket kids åt alla andra håll behålls fokus och jag traskar ut i träsket och ser 5an. Nu är det värsta gjort ser man på kartan.

Slösar lite höjdkurvor i slalombacken men förlorar inga minuter på det.

Överlevde, bommade inte, vrickade inte, lampa fungerade, nöjd.

Jämför gärna svårighetsgraden på den här Ö5 och Medel DM helgen innan? Förra helgen tyckte jag Ö5 och Ö8 kändes lika svåra, den här Ö5 kändes löjligt mycket lättare än förra helgen Ö5 trots att det var natt.
Visa kommentarer (0)
 
DM natt Stockholm (2013-09-13)